Ženy neměly na jídlo pro děti a tak kradly. Přivolaný policista jim nákup zaplatil

5. ledna 2021·Zprávy·Lenka Skrzeczkova

Ilustrační foto (Zdroj: Shutterstock.com)

Americký policista byl povolán k zatčení dvou žen, které byly podezřelé z krádeže v obchodě. Strážníkovi bylo žen líto a tak se rozhodl nikoho nepostihnout. Místo toho jim koupil poukázku, aby si na štědrovečerní večeři mohly nakoupit co potřebují. O příběhu informoval server BBC News.

Strážník Matt Lima byl minulý měsíc zavolán do obchodu, kde měl zatknout dvě ženy. Ty totiž na pokladně nenaskenovaly všechny potraviny, které měly v taškách. Při výslechu v supermarketu vyšlo najevo, že se rodiny dostaly do těžké životní situace a tak všechno jídlo nemohly zaplatit.

K tomuto činu je vedlo to, že chtěly i přes jejich těžkou finanční situaci dětem udělat pěknou štědrovečerní večeři. “Děti žen mi připomínaly moje děti, takže jsem jim musel pomoci,” uvedl policista Lima pro BBC.

Následně jim za vlastní peníze koupil dárkové karty v hodnotě 250 liber (cca 7 250 korun), aby si ženy a jejich děti mohly jídlo koupit. “Je zřejmé, že tato rodina byla v nouzi a nedokážu si představit, že bych se musel rozhodnout: jít do obchodu s potravinami a platit jen za to, co si mohu dovolit nebo tam půjdu a zkusím si věci na vánoční večeři pro děti vzít,” popsal strážník své důvody pomoci pro BBC.

Ženy byly v šoku, ale velmi vděčné. “Udělal jsem jen to, co jsem považoval za správné. Není to o mně, jen jsem se pokusil vžít do kůže té rodiny a ukázat trochu empatie,” dodal na závěr Lima.

 

Zprávy - další články

Doporučujeme