Žilková možná získá v Izraeli funkci v Českém domě, musela by však opustit kariéru herečky

26. září 2018·Zprávy·Barbora Pisingerová

Ve Zlíně začal 16. května česko-slovenský divadelní festival Setkání Stretnutie 2017, končí 22. května. Na snímku je host festivalu herečka Veronika Žilková.

Po boku svého manžela Martina Stropnického (61), který se má stát novým velvyslancem České republiky v Izraeli, možná zaměstnání v Českém domě v Jeruzalémě získá i Veronika Žilková (56). Informaci přinesl server iRozhlas.cz. Žilková tvrdí, že ještě není zcela rozhodnutá, zda se do Izraele nakonec přestěhuje.

Veronika Žilková-Stropnická podle nových informací možná nastoupí jako zaměstnanec Českého domu v Jeruzalémě na částečný úvazek. “V této chvíli se jedná o obsazení dvou pozic pro ČDJ, a to zaměstnance pro výkon administrativy (celý úvazek) a programového koordinátora (dílčí úvazek). Na tyto pozice nebude vypisováno výběrové řízení. Potvrzujeme, že jedním z kandidátů na post programového koordinátora je Veronika Žilková,” uvedl pro server iRozhlas.cz Ondřej Černý, generální ředitel Českých center, která spadají pod ministerstvo zahraničí.

Žilková sama zatím neví, jestli se s manželem do Izraele přestěhuje. “O celé situaci ještě nejsem rozhodnutá, takže vám nemohu poskytnout odpovědi. Vyměnila bych tak totiž místo herečky, točím film, seriál, hraji několik velkých rolí v divadle, za pomocnou administrativní práci,” sdělila pro server. Martin Stropnický by se přitom měl do Izraele přesunout již během podzimu.

Český dům v Jeruzalémě je zcela nová instituce. Otevřít by ji měl sám prezident Miloš Zeman u příležitosti oficiální státní návštěvy Izraele 27. listopadu. V budově mají sídlit agentury CzechTrade a CzechTourism a pod jeho taktovkou mají vznikat různé kulturní akce. Otevření Českého domu v Jeruzalémě má být mezistádiem před oficiálním přesunutím českého velvyslanectví z Tel Avivu do Jeruzaléma.

 

 

Zprávy - další články

Doporučujeme