Zloděj vykradl byt, ve kterém spali 4 lidé. Nikdo se nevzbudil. Poznáte ho na fotkách?

9. října 2016·Zprávy·Redakce

Kriminalisté pátrají po muži, který podle nich koncem září vykradl v Praze 8 byt, ve kterém spali čtyři studenti. Dva z nich se během krádeže sice probudili, ale mysleli si, že po bytě chodí někdo ze spolubydlících, proto nic neudělali.

Podezřelý stačil z bytu odnést notebooky, tablety, telefony, peněženky nebo hodinky. Studentům způsobil škodu za zhruba 40.000 korun, sdělila dnes ČTK policejní mluvčí Iveta Martínková.

Podle ní se muž dostal do bytu v Křižíkově ulici dveřmi, které byly pouze zabouchnuté. Jeho příchod a odchod z domu ale zachytily kamery. Podle nich byl muž v domě zhruba hodinu a zřejmě přijel na kole. Vzhledem k tomu, že se policistům zatím nepodařilo podezřelého vypátrat ani zjistit jeho totožnost, obrací se kriminalisté s prosbou o pomoc na veřejnost. Lidé, kteří muže na zveřejněných záznamech poznají, mají policii kontaktovat na lince 158.

Policisté muže podezírají z krádeže, neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a porušování domovní svobody. V případě dopadení a odsouzení mu za to hrozí až tři roky vězení.

Zprávy - další články

Doporučujeme