Znáte je? Policie hledá agresory, kteří v metru bezdůvodně zmlátili cestujícího. Skončil v nemocnici

18. září 2016·Zprávy·Redakce

Pražští policisté hledají šest mladíků, kteří si vybíjeli svoji zlost na cestujícím v metru. Napadený cestující proti velké přesile neměl šanci, skončil v nemocnici. Napaden byl i svědek incidentu, který se cestujícího zastal.

K incidentu došlo 25. července ve vagónu metra okolo jednadvacáté hodiny ve stanici metra Palmovka. Ještě před příjezdem soupravy metra skupinka zaměřila svou pozornost na muže, který stál na nástupišti. Mladíci ho nejdřív jen oslovili, jenže když s nimi odmítl komunikovat, začali mu sprostě nadávat.

 

Vzápětí do stanice přijela souprava metra a muž nastoupil do zadního vagónu. Mladíci nastoupili za ním a od té doby se jejich agrese stupňovala. “Po několika nadávkách a výhružkách jeden z nich přišel k poškozenému a bezdůvodně ho udeřil pěstí do obličeje. Posléze se k útočníkovi přidal další ze skupiny a s boxerem na ruce začal bít poškozeného do obličeje,” informovala policejní mluvčí Iveta Martínková.

Muže se v tu chvíli zastal další cestující, ale i ten byl napaden. Celá skupinka agresorů následně vystoupila ve stanici Hloubětín. “Muž při útoku utrpěl mnohačetná poranění hlavy, která si vyžádala hospitalizaci,” doplnila mluvčí.

Policisté v této souvislosti nyní prosí širokou veřejnost o pomoc. Jestliže některého mladíka ze skupiny poznáváte, ozvěte se policistům na bezplatnou tísňovou linku 158. Policisté by ale potřebovali získat i výpovědi svědků a také muže, který se poškozeného zastal a následně se stal sám obětí útoku.

Zprávy - další články

Doporučujeme