ZPRÁVY: Japonští záchranáři našli chlapce zmizelého před šesti dny v lese

3. června 2016·Zprávy·Redakce

Japonští záchranáři nalezli po šesti dnech usilovného pátrání sedmiletého chlapce, který byl pohřešován poté, co jej rodiče za trest vysadili z auta uprostřed lesa.

Dítě, které našel dnes ráno na ostrově Hokkaidó voják, je bez vážnější zdravotní újmy, uvedla agentura AP s odvoláním na místní policii. Případ malého Jamata Tanuky vyvolal v Japonsku diskusi o tom, co je ještě trest a co už týrání.

Jeho rodiče původně policii tvrdili, že se chlapec minulou sobotu ztratil, když v lese sbírali divoké byliny. Až později přiznali, že ho přiměli vystoupit z auta, aby ho tak potrestali za to, že při předchozí zastávce u řeky házel kameny na lidi a automobily.

Jamata hledalo v lesích nejsevernějšího japonského ostrova, kde žijí mimo jiné medvědi, na 180 záchranářů a vojáků. Objevili jej dnes v chatě ležící na armádním pozemku určeném k výcviku. Ukrýval se přibližně pět kilometrů od místa, kde jej rodiče opustili. Policistům řekl, že byl v místě už několik dnů.

Chlapec byl převezen do nemocnice, neboť trpěl lehkou dehydratací, a proto dostal nitrožilní infuzi. Na rukou a nohou měl drobné odřeniny, ale jinak byl v pořádku.

Rodiče, s nimiž dnes mluvili novináři před nemocnicí, svého způsobu výchovy litovali. “Vážně jsem si nemyslel, že to skončí takhle. Zašli jsme příliš daleko. Myslel jsem, že to děláme pro dobro našeho syna,” řekl podle AP jeho otec. Svému synovi se prý za způsobené příkoří omluvil.

 

Soud v Japonsku rozhodoval, jestli i hudební hvězdy mohou randit

Nový hit japonských strávníků: hranolky polité čokoládou!

Zprávy - další články

Doporučujeme