ZPRÁVY: Za šikanu učitelky Na Třebešíně vyloučili dva studenty

16. dubna 2016·Zprávy·Redakce

Dva ze tří studentů, kteří šikanovali učitelku v pražské střední škole Na Třebešíně, byli vyloučeni. Jednomu zůstal původní, podmíněný trest.

 Rodiče jednoho z vyloučených se podle listu rozhodli bránit právní cestou. Učitelku šikanovala trojice zřejmě delší dobu. Učitelka zemřela, vedení školy trvá na tom, že šikana příčinou úmrtí nebyla.

Jednomu ze tří aktérů zůstává původní trest, to znamená podmínečné vyloučení a trojka z chování. Nefiguruje totiž na videozáznamech, které vedení školy vidělo bohužel až v únoru. 

O vyloučení dvou šikanujících bylo rozhodnuto už počátkem minulého týdne. Rodiče jednoho z  nich rozhodnutí respektují a docházku studenta ukončili. Rodiče druhého vyloučeného se obrátili na právního zástupce a s vyloučením nesouhlasí. Zvažují odvolání.

Během příštího týdne by však mělo být už jasné, zda rodiče vyloučení budou respektovat a jejich syn přestane do školy chodit, nebo se odvolají a rozhodne až vyšší instance, tedy pražský magistrát.

V tuto chvíli z trojice provinilců tedy nechodí do školy pouze jeden. Dva ostatní stále sedí v lavici.

Ředitel školy pověřený jejím řízením přístup rodičů nechápe. Nálada ve třídě se údajně stále nevrátila do normálu. 

Je to pochopitelné, protože stále není jasné, zda za smrt učitelky (zemřela na začátku února), mohou skutečně obvinění studenti. Škola už  několikrát prohlásila, že učitelka byla dlouhodobě nemocná. 

To, zda mají studenti podíl na její smrti, vyšetřují pražští kriminalisté.

Ředitel školy Na Třebešíně věděl o šikaně od října! Zjistila to Inspekce

Mobbing, specifická šikana na pracovišti aneb „zvíře v nás“

 

Zprávy - další články

Doporučujeme