Zuckerberg jim “ukradl” Facebook. Dnes jsou ze slavných dvojčat miliardáři!

6. prosince 2017·Zprávy·Redakce

shutterstock

Bratři Cameron s Tyler Winklevossovi v minulosti obvinili svého spolužáka Marka Zuckerberga, že jim ukradl nápad na sociální síť - Facebook. Soudní sport vyhráli a za peníze, které získali, nakoupili v roce 2013 velké množství bitcoinů. Teď jsou z nich miliardáři.

O případu bratří Winklevossových je i hollywoodský film The Social Network.  Winklevossovi před několika lety studovali na Harvardu, kde se seznámili s Markem Zuckerbergem. Právě Mark na univerzitě založil dnes nejznámější sociální síť Facebook. Právě kvůli té se studenti dostali do sporu.

Dvojčata obvinila Zuckerberga z krádeže jejich nápadu na sociální síť. Winklevossovi soudní spor vyhráli a v roce 2011 jim Zuckerberg vyplatil 65 milionů dolarů. Z této sumy vrazili 11 milionů do bitcoinu v roce 2013. Z této částky se později vyklubalo obrovské jmění.

V době, kdy zainvestovali, stál jeden bitcoin zhruba 120 dolarů. Za čtyři roky se jim vrátilo zhruba deset tisíc procent investice a bratři Winklevossovi se pravděpodobně stali prvními investory, kteří na růstu digitální měny vydělali přes miliardu dolarů.

Cameron s Tylerem ale nekoupili přímo samotnou digitální měnu, ale investovali do projektů, které s ní pracují.

I s takovýmto výnosem ale stále nemají na jejich spolužáka Zuckerberga, který je podle Forbesu pátým nejbohatším člověkem na světe s jměním 70 miliard dolarů.

Zprávy - další články

Doporučujeme