Čtvrteční host Pokondrů: Herečka Libuše Švormová

10. září 2015·Těžkej Pokondr na Frekvenci 1·Redakce
Ve čtvrtek přišel k Pokondrům další milý host. Tentokrát to byla herečka Libuše Švormová, která oslavila významné životní jubileum. Poslechněte si záznam rozhovoru!

Záznam rozhovoru

Nedávno jste oslavila velké jubileum. Jak jste si ho užila?

Libuše Švormová: Já jsem doufala, že tomu trochu uniknu, takže jsme na stejnou dobu objednali naše oblíbené Chorvatsko. No tak jsem strávila většinu dovolené s telefonem u ucha (smích). Gratulace, přání… Ale bylo to milé.

Ještě ale proběhne v divadle takové slavnostní představení.

Libuše Švormová: Ve Vinohradském divadle proběhne 19. září takové benefiční představení. Jmenuje se to “Bytná na zabití” a hraju tam s roztomilýma pěti klukama, kteří se mě pokoušejí neúspěšně zabít (smích).

3 nepříjemné otázky

Angelika – tohohle tématu už asi musíš mít plné zuby…

Libuše Švormová: Angelika s tím nevinným výrazem – ale co nevylezlo na strom nebo se neskočilo do vody, tak to všechno měla (smích). Musím říct, že jsem viděla tu novou Angeliku, kterou Francouzi natočili a myslím, že už v tom asi nebudou pokračovat, protože ve Francii to vůbec nemělo úspěch. Dívka hezká, ale s krásou Michelle Mercierové se to zkrátka vůbec nedá srovnat.  

Stěžují si tvoje kolegyně na nedostatek hereckých příležitostí?

Libuše Švormová: Kolegyně v mém věku si nestěžují, protože už jich není tolik (smích). Ono taky už není tolik starých lidí, kteří by zvládli odjet na otočku třeba až do Ostravy a odehrát tam těžké představení. Zvláště v dnešní době, kdy je člověk už po třicítce v podstatě odepsaný. Herectví má ale tu výhodu, že jsou zkrátka role, které dvacetileté holky hrát nemůžou.

Šla by jsi jako žena s některým ze současných politiků “na víno”?

Libuše Švormová: S politikem? To by mě v životě nenapadlo. O tom jsem opravdu nikdy ani neuvažovala. Já nemám ten obecný názor, že je politika svinstvo, někdo to prostě řídit musí. Navíc se tak často střídají, že je těžké se v tom vyznat. 

Další epizody pořadu Těžkej Pokondr na Frekvenci 1

Doporučujeme