Čtvrteční host Pokondrů: Kreslíř Petr Urban!

26. února 2015·Těžkej Pokondr na Frekvenci 1·Luboš Procházka
Ve čtvrtek byl hostem u Pokondrů kreslíř a ilustrátor Petr Urban! Klukům mimo jiné prozradil, že když kreslí, opíjí se u toho pivem. Teprve když mu dojde, jde si lehnout. Poslechněte si záznam.

Záznam rozhovoru

Jak se daří v roce 2015 Rudovi Pivrncovi?

Petr: Tak Rudovi nevím. Ten si žije svůj život, ale asi dobře, protože od Nového roku jsem nakreslil už asi 300 vtipů. Já jsem začal dělat kalendář 2016, což je 56 vtipů a pak jsem to mydlil, mydlil a mydlil, až jsem zjistil, že u toho mám tolik. Já přijdu ve čtyři do ateliéru a do půlnoci kreslím a piju pivo. Ono to pak ze mě leze stokrát rychleji než to třeba lezlo před deseti dvaceti lety. Jsem v takové vrcholové formě. Takhle to dělám tak třikrát týdně, ale jinak většinou končím až dojde pivo. (smích)

A jak se daří tobě?

Petr: To už vyplývá z toho času. Chodím spát ve dvě a vstávám ještě dopoledne, pak si uvařím jídlo, proberu se, čekám, až ten šrumec skončí, aby se mi od čtyř hodin dobře přemýšlelo. (smích)

3 nepříjemné otázky

Máš strach z islámského státu?

Petr: Ano, mám. Už se to blíží a bude to brzy. My to možná ještě přežijeme v naší kultuře, ale mám strach do budoucna, že nás převálcují. My na to nejsme stavění, abychom drželi ten náboženský cyklus dne.

Prý jsi měl tvrdé dětství. Jak se to projevovalo?

Petr: Nijak. Pro mě to bylo úplně normální a myslel jsem si, že tvrdá výchova je všude. Spíš tam šlo o to, že tam chyběl ten cit od rodičů, který neumím ani teď pořádně dávat. Prostě jsem to nepoznal, tak to nemám.

Co bys nikdy nekreslil?

Petr: To ses mě ptal minulý rok. Tak jsem řekl, že bych nekreslil něco vtipného na parte, tak to zopakuji. Jinak bych nakreslil skoro cokoli. Co vymyslím, to existuje. Všechno má nějaký smysl, záleží jen jak to zpracuješ. Každý vtip se dá úplně zprznit a udělat z toho hovadinu a z každého vtipu se dá udělat i inteligentní vtip.  Nebojím se ničeho až na to parte, ale možná na své bych si do budoucna něco připravil. (smích)

Petr Urban s Milošem Pokorným. 

Další epizody pořadu Těžkej Pokondr na Frekvenci 1

Doporučujeme