Páteční host Pokondrů: Jiří Macháček!

25. září 2015·Těžkej Pokondr na Frekvenci 1·Redakce
Páni Pokondři přivítali před prodlouženým víkendem muzikanta Jiřího Macháčka! A byla s ním očekávaná legrace. Poslechněte si záznam rozhovoru.

Záznam rozhovoru

Kam bys zařadil film Wilsonov?

Jiří: Dobrá otázka, protože to je přesně to, co nevím. Tohle je první film, který nemá ani během prvních 20 minut rozpoznatelný žánr a to mě na tom vzrušuje. Je to dílem detektivka, která je detektivkou i pro hledače žánru – je to něco mezi detektivkou, komedií, výtvarnou nadsázkou a politickou diskorekcí a vypráví to smyšlený příběh z roku 1918 postavený na tom, že se Bratislava chce stát 49. státem USA. v Bratislavě proběhne série vražd a Amerika jim pošle specialistu z FBI, kterého tam hraju. Je to člověk, který využívá peníze amerického Kongresu k tomu, aby si udělal hezký život a dobrou zábavu. Je to čistý magor.

3 nepříjemné otázky

Turné Mig 21 nese pozitivní název (Pozn. red. Štěstí hejbe planetou Tour), mezinárodní situace úplně Sluncem zalitá není. Jak vnímáš tento problém?

Jiří: Já tento problém vnímám jako krizi, která by měla lidstvo posunout směrem ke štěstí. Bude to asi chvilku trvat, ale myslím si, že ten fundament v lidské civilizaci je pozitivní. Věřím, že všechno dobře dopadne.

Kdo tě naposled dehonestoval?

Jiří: Protože jsem velmi urážlivý člověk, tak se mi tato věc děje už od začátku dne, když jsem probuzený někým jiným než sám sebou. Každý den snáším dehonestaci od rána do večera. Nemůžu říct, která byla silnější a větší. Nejhorší je to, kdy se dehonestuji sám. Může to být třeba problém na toaletě, když třeba špatně vykonám hygienu. Tak tam si říkám, že to už je opravdu nejvíc.

Myslíš jsi, že jsi atraktivní a hezký?

Jiří: Odpovím vám lehkou oklikou. Musím říct, že ke ztrátě soudnosti u mě dochází velmi často, ale zase že bych si dokázal nalhávat, že jsem atraktivní… Tak jsou na mě takové prvky, třeba že nejsem chudý. Ale dá se to považovat za atraktivitu? Je to navíc ještě dynamická věc. Po ránu jsem si jistý, že ne, ale v podvečer, než začne ta večerní devastace, tak si říkám, že na mě možná ještě je něco k shlédnutí.

Podívejte se také:

VIDEO: Jiří Macháček a Vojta Dyk rapují ve slovenštině!

 

Další epizody pořadu Těžkej Pokondr na Frekvenci 1

Doporučujeme