Středeční host Pokondrů: “Trabantář” Dan Přibáň!

18. února 2015·Těžkej Pokondr na Frekvenci 1·Luboš Procházka
Ve středu dorazil do show Těžkýho Pokondra na rádiu Frekvence 1 cestovatel Dan Přibáň! Se žlutými trabanty a jejich posádkami se brzy vydá do Austrálie a Tichomoří. A tak to s ním kluci pořádně rozebrali. Poslechněte si záznam.

Záznam rozhovoru

Proč sis vybral pro své expedice trabanta?

Dan: Protože je to fakt příšerné auto! Ona ta původní myšlenka byla proto, že se dalo sehnat skoro zadarmo. Náš původní plán byl takový, že jsme s kámošem vymysleli hustou cestu do Afriky Land Roverem. Jen s drobnou chybkou, že jsme neměli žádný Land Rover. Tak jsem říkal, že pojedeme Trabantem, že ten nám dají zadarmo. A všichni říkali, že to nejde, ale jde to. Takže částečně to byla těká znouzecnost. Pak se mi strašně líbila ta symbolika, že lidi říkají, že když ten blbec mohl jet Trabantem, takže pojedou třeba Škodovkou.

3 nepříjemné otázky

Jaký je tvůj nejhorší cestovatelský zážitek?

Dan: Nejděsivější bylo, když jsem vzal s sebou do Afriky svou bejvalku. Tou dobou už jsme spolu nebyli, tak ji sbalil náš kameraman. Já jsem to fakt hodně špatně vydýchával. To jsem nedomyslel, ale skvěle to dopadlo.

Co ponorka s vašimi zahraničními kolegy?

Dan: S těmi ani není, protože oni jsou tučňáci z Madagaskaru. Jsou pozitivní a problémy neřeší. Jsou tam dva Poláci a Slovák. Oni o nás říkají, že jsme malí Němci, že všechno hrozně řešíme. Ti Češi, jak jsou poměrně zodpovědní, tak jsou mnohem víc vystresovaní než ti Poláci, kteří do toho šli po hlavě. Takže mnohem větší ponorka byla v tom českém týmu. Takže ponorka mezinárodní nebyla tak velká, jako ta národní.

Kdysi jsi prohlásil, že ženská do výpravy nepatří, přitom s vámi pojede holka. Jak to je?

Dan: Ono je to ještě složitější, protože my spolu s tou motorkářkou Dominikou chodíme.  Je to pravda, že ženská do výpravy nepatří. Ne proto, že ženská nevládá tu cestu, ale proto, že chlapi nezvládají ty ženské. To je problém. Na druhou stranu, vždycky jsem říkal, že když se chce, tak to jde. Tak jsem na to strašně zvědavý. Je to skutečně velký pokus. Vždycky jsem říkal, že pokud bude nějaký průšvih, tak do filmu je to dobré. Ve filmu totiž není nikdo zvědavý jak dobře se máme, ale jak tam trpíme. To je divák nejšťastnější. Takže stojím si za svým, ale chci to zkusit. (smích)

Podívejte se na fotky ze startu expedice do Austrálie

Trabanti se před cestou sjeli do Nové Vsi pod Pleší. 

Dan Přibáň na rozlučce s trabanty v Nové Vsi.

Foto: Věra Procházková

Další epizody pořadu Těžkej Pokondr na Frekvenci 1

Doporučujeme