V pátek přijde k Pokondrům zpěvačka Kristina!

27. listopadu 2015·Těžkej Pokondr na Frekvenci 1·Redakce
Pátečním hostem u Pokondrů byla populární slovenská zpěvačka Kristina. Miloš a Roman s ní mluvili také o pondělním koncertu v Lucerně, který bude Frekvence 1 přenášet živě! Poslechněte si záznam rozhovoru.

Záznam rozhovoru

Jak se ti daří?

Kristina: Mám se dobře, ale ulítaně a pracovně. Do toho jedu krásné turné Horehronie tour 2015, ze kterého mám velkou radost. Už jsem projela šest míst a v pondělí mě čeká pražská Lucerna.

Jak se tam těšíš?

Kristina: Na Lucernu se moc těším. Je to třetí rok po sobě, co vystupuji v Praze. Je to pěkné, že postupuji krok po kroku. Začala jsem tu ve Švandově divadle, pak v Hybernii a teď jsem v Lucerně, ve velkém sále. Kladu si vyšší a vyšší cíle, ale vše postupně. Tohle se podařilo, tak se moc těším.

3 nepříjemné otázky

Co ti vadí na slovenské pop music?

Kristina: Já nerada kritizuji. Nikoho nechci kritizovat, protože každý dělá to nejlepší, co dokáže. Celkově bych řekla, že ta mainstreamová hudba je tvrdší a tvrdší. Jsem ráda, že mám texty, u kterých se člověk zjemňuje. Když jsou texty hloubavé a člověk se vyvíjí a nejsou prvoplánové a mají i druhý význam, tak to oceňuji. Nechci kritizovat, ale myslím si, že ve slovenské společnosti se celkově přitvrdilo.

Co ti vyloženě nejde a ráda bys to zlomila?

Kristina: Uklízeni? (smích) To se musí chtít a když jsem umělec… (smích)

Jak se většina Slováků, z tvého pohledu, staví k uprchlíkům?

Kristina: To je téma, ke kterému bych se nerada vyjadřovala. Myslím si, že je to celosvětová krize. Ono to není o tom, že si lidé nechtějí pomoct, ale o tom, že ti lidé mají jinde svůj domov, kde se budou cítit lépe. Ten problém se musí řešit v dané zemi. Je to celé takové zvrácené. Stále jsou o tom takové zprávy, že si člověk ani nemůže utvořit jasný názor, protože, podle mě, média i trošku manipulují zprávy. Mám pocit, že teď jde z novin tolik strachu, že by se člověk i bál jít ven z domu. Ať si každý na to utvoří svůj názor.

Co s tebou udělaly události v Paříži?

Kristina: Samozřejmě, že mě to moc zamrzelo a bylo mi to líto, protože je to nespravedlivé vůči těm lidem. Jdeš jen tak ven a najednou je konec, přitom jsi nikomu nic neudělal. Je to zvrácené a je to smutné. 

Další epizody pořadu Těžkej Pokondr na Frekvenci 1

Doporučujeme