Bohuslav Svoboda: I když je to s ANO obtížné, budeme jednat i s nimi

1. října 2022·Zprávy·Dominika Číčelová

Bohuslav Svoboda. (Foto: Frekvence 1)

Hostem Čestmíra Strakatého v Press klubu Frekvence 1 byl poslanec ODS a lídr koalice SPOLU na pražského primátora Bohuslav Svoboda. Z technických důvodů musel být rozhovor přerušen, nicméně pan Svoboda stihl říct, že ještě nic není rozhodnuto ohledně koalic a se všemu budou teprve jednat.

Podle slov Bohuslava Svoboda se zatím žádná koalice nerodí, všechna zásadní jednání teprve probíhají a žádné zásadní rozhodnutí neproběhlo. Jsme ochotni jednat s kýmkoliv. Vše záleží na průniku programů a na akceptování našich priorit,” říká pan poslanec.

Piráti tvrdí, že nebudou sedět v radě s nikým, kdo je trestně stíhaný, resp. obžalovaný. “Já si myslím, že tento požadavek není mířený na nás, jako spíš na poslance, kteří byli zvoleni, dostali hlasy od lidí a my nemáme žádné právo rozhodnutí lidí měnit,” vysvětluje Svoboda.

ANO skončilo v Praze na druhém místě. “K tomu, zda uvažujeme o koalici s nimi, říkám jen to, že budeme jednat se všemi o tom, jak hodlají akceptovat naše požadavky. S ANO je to velmi obtížné, ale jednat s nimi budeme,” uzavírá pan poslanec Bohuslav Svoboda.

Zprávy - další články

Doporučujeme