Chcete levnější pohřby? Internet se baví výrokem ministryně Novákové o drahých datech

19. února 2019·Zábava·Lukáš Vaněk

Zdroj: Reprofoto (Twitter)

Ministryně průmyslu a obchodu Marta Nováková svým vyjádřením pro Českou televizi o drahých datech spustila vlnu vtipů na její adresu, s jakou vůbec nepočítala. Co je na internetu k vidění?

“My potřebujeme, aby daleko víc lidí využívalo těch mobilních sítí. A to je jedna z cest, která ke zlevnění dat povede,” uvedla ministryně průmyslu a obchodu Nováková pro Českou televizi. Šéfka resortu však netušila, co svým výrokem odstartuje.

Na internetu, především na sociálních sítích se lidé předhánějí v tom, který příspěvek bude v daném kontextu ten nejvtipnější. “Rozsvítil jsem všechna světla v bytě, pustil vodu ze všech kohoutků, ze sporáku šlehá mocný plamen, trouba temně hučí a já čekám na slevu!” napsal na twitteru uživatel Dan Priban.

Do ministryně si rýpli i zástupci z opozice Marian Jurečka (KDU-ČSL) a Markéta Adamová (TOP 09). “Prosím vás, pokud chcete levnější PHM, více jezděte, pokud chcete levnější teplo či plyn, tak otevřete okna, pokud chcete levnější elektřinu, musíte více svítit, pokud levnější pojištění, více bourejte, protože pokud chcete levnější data, tak musíte více ta drahá data kupovat,” uvedl lidovecký Jurečka na twitteru.

Když budete u nás nakupovat předražené zboží, je nějaká šance, že ho jednou zlevníme. Anebo taky ne. S pozdravem hnutí ANO, které je tu pro všechny, jenom teda ne pro ty, co používají mobilní data,” napsala Adamová na stejné sociální síti.

Ministryně Nováková se posléze nechala slyšet, že novináři vytrhli výrok z kontextu. Přesto vzniklo několik povedených koláží, které staví logiku jejího výroku na hlavu.

Zábava - další články

Doporučujeme