Do Prahy přijede 11. července izraelský prezident Herzog! Miloš Zeman pak po vyndání sondy ze žaludku plánuje rozlučkovou cestu do Izraele

29. června 2022·Zprávy·Luboš Procházka

Czech President Milos Zeman speaks during a joint press briefing with Vietnam’s President Tran Dai Quang (not in picture) in Hanoi, Vietnam, Wednesday, June 7, 2017. Zeman is on a two-day visit to the Southeast Asian country to boost trade and tourist ties between the two countries. (AP Photo/Tran Van Minh)

“Mohu potvrdit, že 11. července k nám přijede izraelský prezident Herzog,” řekl stanici Mynář s tím, že reciproční návštěva ze strany prezidenta Miloše Zemana do Izraele by mohla proběhnout na podzim. “Ty případné návštěvy Izraele a dalších okolních zemí budou definovány tím, jestli na podzim vyndají panu prezidentovi sondu, co má zavedenou do žaludku, což údajně vyndají a tím pádem by se pan prezident mohl vrátit k přijímání normální stravy a mohlo by mu být povoleno cestování letadlem a v ten moment by s velkou pravděpodobností přišla možnost rozlučkové návštěvy v Izraeli,” řekl Mynář. Podle něj by Zeman také rád letěl na summit prezidentů V4, který se bude konat na Slovensku a na případné rozlučkové návštěvy do Německa nebo Rakouska.

Zprávy - další články

Doporučujeme