Do světové soutěže Global Chefs Challenge se probojovali dva Češi! Musí uvařit čtyřchodové menu pro 12 osob

20. května 2022·Zprávy·Luboš Procházka

Dva čeští šéfkuchaři se dostali do nejprestižnější soutěž Světové asociace kuchařů Global Chefs Challenge! V dospělé kategorii bude o titul v létě v Abu Dhabi bojovat Jan Horký, kapitán Národního týmu kuchařů a cukrářů.

Za juniory nás bude reprezentovat Vojtěch Petržela. Ten je nejen Kuchařem roku, ale i členem Juniorského národního týmu kuchařů a cukrářů AKC ČR. Je dokonce vítězem Světového poháru v Lucembursku v carvingu. Vojta si musel svoji účast vybojovat v evropském kole v italském Rimini. Uspěl tam skvěle a chystá se do Abu Dhabi.

„Vojta je jednou z největších kuchařských nadějí tuzemské gastronomie. Jako stavební kámen juniorského nároďáku si vede skvěle. V individuálních soutěžích předčí i o mnoho zkušenější šéfkuchaře“, říká Marek Svoboda, manažer Juniorského národního týmu kuchařů a cukrářů AKC ČR.

Jan Horký i Vojta Petržela budou v soutěži připravovat čtyřchodové menu pro 12 osob. A pozor: Jsou stanovené konkrétní povinné suroviny, například halibut. Šéfkuchaři také mají za úkol připravit veganský předkrm. „Vařit bez živočišných produktů je pro mě velká výzva. Přesto se na to těším. Už na kuchařské olympiádě jsme museli jeden chod připravit ve veganské variantě. Jsem na to připravený“, říká Jan Horký.

 

        (Vojtěch Petržela, Kuchař roku a také  člen Juniorského národního týmu kuchařů a cukrářů AKC ČR)

Zprávy - další články

Doporučujeme