Frekvence 1: Zraněným z lodi na Slapech poskytoval první pomoc manžel Heleny Vondráčkové! Nehodu viděl ze svého hausbótu

10. července 2021·Zprávy·Luboš Procházka

Foto: CNC Center

Třem zraněným z dnešní nehody lodi na Slapské přehradě, kde plavidlo narazilo do skály, poskytoval první pomoc manžel Heleny Vondráčkové Martin Michal. Nehoda se podle informací rádia Frekvence 1 stala přímo naproti jejich hausbótu.

“Viděl jsem to na vlastní oči. Loď jsem přitáhl k našemu hausbótu a poskytl jsem první pomoc zraněným a zavolal jsem záchrannou službu,” napsal Frekvenci 1 manažer a podnikatel. “Je to důsledek nesmyslného rozhodnutí omezit plavbu ve skluzu jenom na části toku a ze zbytku udělat závodní dráhu. Případné další zraněné a mrtvé si tímto rozhodnutím na sebe berou ministerstvo dopravy a plavební správa,” dodal Martin Michal. Zpěvačka na hausbótu nebyla, je pracovně v Mikulově.

“Telefonoval mi to, je to šok. Měli jsme strach každou chvíli, že se tam něco stane. Jsem na svého muže hrdá, jak se v rámci poskytnutí první pomoci zachoval,” dodala.

Událost se stala poblíž Hřiměždic na Příbramsku, na místo vyrazila posádka záchranářského člunu ve spolupráci s leteckou záchrannou službou z Prahy. Zraněnými jsou mladí lidé – žena a dva muži. Ženu přepravil vrtulník s podezřením na poranění břicha a páteře do Ústřední vojenské nemocnice ve ve Střešovicích. Byla ale při vědomí a ve stabilizovaném stavu. Muže odvezly sanitky do traumacentra motolské nemocnice. “U obou bylo podezření na poranění páteře,” oznámili záchranáři.

Příčinou a okolnostmi nehody se zabývá policie. “Nebyly provedeny dechové zkoušky, bude proveden odběr biologického materiálu,” řekla policejní mluvčí Jana Šteinerová.

Vyšetřování události dál na Frekvenci 1 sledujeme.

Zprávy - další články

Doporučujeme