Harryho posedlost médii je všem známá. Zaměstnance podroboval testy loajality dávno předtím, než poznal Meghan

5. února 2023·Zprávy·Redakce

Meghan a Harry. (Zdroj: Profimedia)

To je tedy páreček, chtělo by se říct. Princ Harry se po vydání svých pamětí dostal v zahraničí na první stránky bulvárních novin. Otázka je, zda je to to, co si s manželkou Meghan přáli. Nyní se o princi vyjádřil i korespondent Fox News Valentine Low.

Není žádným překvapením, že vztahy prince Harryho s britskou královskou rodinou jsou na bodu mrazu. A na nějaké zlepšení to rozhodně nevypadá. Harry si to u své rodiny pokazil nejen dokumentem na Netflixu, ale i následně i knihou Spare a rozhovory, které k obou projektům dává. Nicméně korespondent Fox News Valentine Low se svěřil s tím, že princové si nerozuměli ve spoustě věcech.

Jednou z nich byl i názor na britská bulvární média. “Paranoia prince Harryho ohledně britského tisku existovala dlouho předtím, než se objevila Meghan Markle,” řekl korespondent. Ten nedávno vydal velmi kontroverzní knihu Courtiers: The Hidden Power Behind the Crown” (Dvořané: Skrytá moc ve stínu koruny), kde popisuje, jak mladší z bratrů byl médii tak posedlí, že služebnictvo podroboval testu loajality. A to bylo ještě předtím, než poznal svou ženu Meghan.

Low tvrdí, že rodina Harrymu vždy říkala, že boj s bulvárem, je jako boj s větrnými mlýny. Nemá to cenu, protože nikdy nemůže vyhrát. Zdroje tvrdí, že Harry si svou frustraci vybíral na těch, kteří pro monarchii pracovali. Harrymu se hlavně nelíbilo, že existuje spolupráce s novináři, kteří věděli o každém kroku královské rodiny, tzv. Royal Rota. “Harry to viděl jako kartel,” píše v knize Low. Harry nechápal, proč by měl spolupracovat s těmi, kdo mu “zabili jeho matku”.

Harry tím byl doslova posedlý. K nikomu neměl důvěru. “Tento pocit v něm zesílil poté, co začal chodit s hvězdou seriálu Kravaťáci,” popsal korespondent. Meghan mu ale rozhodně nepomohla a v Harrym dál všechno jen povzbuzovala. Dokonce měla říct, že pokud Harry nevydá prohlášení o jejich vztahu, rozejde se s ním. Princ nechtěl o svou lásku přijít a možná to byla ta prvopočáteční krize v královské rodině.

Low si myslí, že problémem tak prý nebyl rasismus, ale to, že Meghan Harryho neustále do něčeho tlačila a nutila do něčeho, jak Harryho, tak lidi od dvora. “Ti, kdo očekávají, že bude sladká a okouzlující, budou nemile překvapeni,” řekla dříve expertka na královskou rodinu Angela Levin.

Zprávy - další články

Doporučujeme