Návrat do rodné vlasti je vyloučen! Princ Harry se s Meghan do Británie nevrátí ani na korunovaci krále

14. ledna 2023·Celebrity·Redakce

Princ Harry (Zdroj: Profimedia)

Je to asi nejčastější otázka nejen v britských médiích. Vrátí se princ Harry a jeho žena Meghan do Velké Británie? Zatím to tak rozhodně nevypadá, vyloučil to i samotný princ. A to i to, že by se naplno vrátili do královské rodiny. Informoval o tom deník New York Post.

Princ Harry vydal v úterý 10. ledna autobiografickou knihu Spare, ke které rozjel i mediální kampaň. Součástí té jsou samozřejmě i rozhovory. Harry navštívil i Good Morning America, kde vyloučil možnost, že by se on a jeho manželka natrvalo nastěhovali zpět do Velké Británie. „I kdyby existovala dohoda nebo ujednání mezi mnou a mou rodinou, je tu třetí strana (bulvární tisk), která udělá vše, co bude v jejích silách, aby to nebylo možné. Nezabrání nám v samotném návratu, ale učinila by vše, abychom nepřežili,“ řekl vévoda.

Během rozhovoru mluvil i o královně Alžbětě II. (†96). Ta prý moc neřešila, že se princ chce vzdát svých královských povinností. Prý věděla, co se děje, a jak moc je to těžké. „Nikdy mi ale neřekla, že je na mě naštvaná. Myslím, že byla smutná, že to došlo tak daleko,” svěřil se princ, který mluvil i o svém bratrovi Williamovi. Myslí si, že princezna Diana (†36) by byla smutná z toho, že se jejich bratrské pouto rozpadlo.Zlomilo by jí srdce.” 

Harry si nemyslí, že by jeho kniha způsobí v rodině ještě větší rozkol, než nyní je. „Dlouho a usilovně jsem o tom přemýšlel a došel jsem k názoru, že větší propast než před vydáním knihy už mezi námi nemůže být,” dodal. Harry se sice s rodinou do Spojeného království vrátit nechce, na druhou stranu se ani nechce vzdát titulů. Vydání knihy ani kontroverzní dokument, který vyšel v prosinci na Netflixu, Harrymu na popularitě moc nepřidává. Podle průzkumu agentury YouGov vyplývá, že k němu chová sympatie jen čtvrtina Britů.

 

Celebrity - další články

Doporučujeme