Hokejisté byli vyždímaní z Rusů, spolehlivý exekutor Kašpar měl i plán B

8. května 2016·Zprávy·Redakce

Po dvou zápasech na mistrovství světa mají čeští hokejisté dvě výhry. Ta druhá, sobotní, s Lotyšskem se však rodila ve velkých bolestech a na hraně vyčerpání.

Trefami ve čtvrté a sedmé minutě kapitán Tomáš Plekanec dodal týmu klid, ale nakonec Češi dosáhli na výhru až po samostatných nájezdech. “Trochu jsme si to udělali sami. Ve druhé třetině jsme párkrát přetáhli střídání. Stalo se nám to i v tom prvním zápase. Musíme se na to soustředit, aby to střídání bylo kratší. Máme vyrovnané čtyři lajny, takže musíme držet tempo nahoře,” vykládal po zápase Plekanec.

Lotyši dokázali skóre otočit a ještě minutu před koncem vedli 3:2. V čase 59:01 ale vyrovnal Michal Řepík v době, kdy jsme už hráli bez brankáře. “Říkali jsme si, že to musíme zkusit. Beci si to dobře dali, Kuba Jeřábek to pustil zápěstím na bránu, já jenom vystrčil hokejku a puk tečoval,” popsal Řepík svůj premiérový gól na světovém šampionátu.

V samostatných nájezdech pak roli spolehlivého exekutora splnil útočník Lukáš Kašpar. Oblíbeným zakončením mezi nohy vystřelil reprezentaci už třetí výhru za poslední tři měsíce. “Začal jsem to takhle dělat a začalo to tam padat. Když to ten kluk v bráně neví a respektuje ten bekhend, má to těžké. Ale i kdyby to věděl, tak já jsem ho viděl jít tam u první tyče na koleno, tak bych to mohl nacpat nahoru nad rameno, nebo jít do bekhendu,” ujistil Kašpar, že měl i plán B.

Podle Řepíka se na českém výkonu projevil i náročný páteční večerní zápas proti Rusku. “Dost jsme se vyždímali a možná nám pak ke konci trochu chyběly síly,” uznal. A souhlasil s ním i trenér Vladimír Vůjtek. “Lotyši měli taky těžký zápas, hráli prodloužení, ale hráli o čtyři hodiny dřív. Mohli jít do postele v jedenáct hodin, zatímco my jsme v jednu ještě večeřeli. Když se ta noc probdí, tak síly ubývají. Ale to není výmluva, v přesilovkách jsme měli rozhodnout,” podotkl Vůjtek.

Neskutečné drama s Lotyšskem! Nároďák rozhodl až v nájezdech!

Tipujte zápasy hokejového MS a vyhrávejte ceny!

Zprávy - další články

Doporučujeme