K obratu nakopl české hokejisty proslov po první třetině. Co si řekli?

10. května 2016·Zprávy·Redakce

Po první třetině pondělního zápasu prohrával národní tým se Švédskem 0:2. Do dalšího dějství však nastoupili Češi jako vyměnění a nakonec zápas otočili. Pomohl k tomu i proslov mezi hráči a trenéry během první přestávky.

“Řekli jsme si, že to takhle nejde. Promluvili zkušení hráči, pak i trenéři. Řekli jsme si, co dělat. My mladí museli poslechnout. Od druhé třetiny jsme byli o hodně lepším mužstvem, protože jsme začali bruslit a přestali dělat zbytečné fauly a chyby,” popsal dění v kabině útočník David Pastrňák.

Řeč kouče Vladimíra Vůjtka tým podle brankáře Pavla Francouze nakopla. “Trenér přišel, nezvyšoval hlas, ale řekl, že si takhle naši hru nepředstavoval. Sami jsme to věděli a vzali si jeho projev k srdci,” prozradil. “Kouč nám na rovinu řekl, že Švédové si sami nic nevypracovali, naopak my jim šance darovali. Zároveň nás ale uklidňoval, že když budeme hrát jednoduše u nich v pásmu, budeme se víc hýbat a dávat puky na bránu, šance přijdou. Měl pravdu. Je vidět, že je to zkušený kouč,” ocenil podporu trenéra útočník Michal Birner.

Reprezentanti jeho pokyny splnili, ve druhé části Švédy několikrát na dlouhou dobu uzavřeli v obranném pásmu a nakonec se začali i střelecky prosazovat. “Kouč nám pořád cpe do hlavy, že musíme věřit sami v sebe, že soupeři jsou taky jenom lidi, kteří dělají chyby,” pokračoval Birner. “Pan Vůjtek nás nabádá, abychom si věřili za jakékoliv situace a nepropadali panice. Všichni jsme tomu uvěřili a ve druhé třetině jasně dominovali,” dodal Francouz.

Během první pauzy ale nepomohla jen trenérská promluva. “Museli jsme si k tomu říct i něco sami. A od druhé třetiny to byl asi náš nejlepší výkon. Vydržely nám jezdit nohy, první gól nám dal energii,” pochvaloval si proměnu týmu obránce Jakub Jeřábek z Plzně.

Zatím jsme se jen zachránili! krotí hokejovou euforii trenér Vůjtek

Tři góly ve druhé třetině a nároďák otočil zápas se Švédskem!

Tipujte zápasy hokejového MS a vyhrávejte ceny!

Výsledky a tabulky mistrovství světa

 

Zprávy - další články

Doporučujeme