Kryštof Bartoš: Pokračování Devadesátek by bylo fajn. Končíme rokem 1995, na druhou sérii by to vyšlo

13. února 2022·Zprávy·Barbora Turková

Kryštof Bartoš (Zdroj: Frekvence 1)

Dnes jde na České televize poslední díl seriálu Devadesátky. Hlavní roli vyšetřovatele Tomáše Kozáka tam hraje herec Kryštof Bartoš, který dorazil i do Press klubu. Dívá se na seriál a co na jeho postavu říkají jeho nejbližší?

Seriál Devadesátky chytl miliony diváků po celé České republice a je téměř jistota, že ani poslední díl nebude výjimkou. Herec Kryštof Bartoš ho sleduje se svými nejbližšími.  “Díval jsem se na všechny a každý další mě těší víc a víc,” říká herec. Je rád, že jeho rodina jeho postavu ani to, jak hraje nijak zvlášť nekomentuje. “Rozebíráme to, až když to skončí. Chodil jsem na filmovou vědu, mám rád filmy a rád chodím do kina a nesnáším, když se u toho mluví. Kromě toho je pro mě stále obtížené se vidět na televizní obrazovce. Když jsem ještě na DAMU točil studentské filmy a viděl jsem se v kinosále FAMU, tak jsem se zděsil. To se s Devadesátkama ale změnilo, pořád mi to není příjemný, ale už se to změnilo a říkám si, že je skoro zázrak, že jsem v něčem, co je takhle dobrý,” popisuje herec, který je k sobě velmi kritický.

Vidím tam věci, které jsem mohl udělat líp a chyby, ale je jich mnohem méně, než dřív, protože jsem nabral nějaké zkušenosti. Říkal jsem, že jsme s Kozákem v seriálu rostli; on se učí dělat práci kriminalisty a já práci herce před kamerou. A teď už něco umím,” směje se herec, který je k sobě kritický, jak v divadle, tak před kamerou. Telefon mu pípá hlavně po skončení každého dílu a vždycky se snaží odpovědět.

Pokračování by bylo fajn

Nejčastější otázka mezi lidmi je zda bude pokračování. “Taky mě to už napadlo a myslím, že bylo by to moc fajn, ale uvidíme. Viděl jsem na internetu se sebou i meme, což dokazuje, jak obrovský úspěch to má a jak moc je to trendy. Je to možná i docela pravděpodobné, protože končíme v roce 1995, takže na druhou sérii by to ještě vyšlo. Ale do světa kreativních tvůrců nevidím,” dodává herec, kterému bude 15. ledna třicet let.

Sám si toho z devadesátek pamatuje docela dost. “Měl jsem hezký idylický dětství, do kterého se ta doba moc nepropisovala. Moji rodiče byli studenti, když byla revoluce a prožívali velkou euforii ze svobody a pro mě to byly krásné roky. Pamatuji si ten nevkus, ale je pravda, že mám má docela vkus, takže i v devadesátkách dokázala nás děti hezky obléknout, ale byla to spíše výjimka. Pamatuji si na ty hrozivý outfity ostatních dětí. U nás moc nefrčel mullet, ale hodně kluků ve školce a pak i na základce nosili ten ocásek z vlasů a to bylo otřesný,” vzpomíná Bartoš, který po tomto “účesu” také toužil. Vkus jeho maminky mu to ale naštěstí nedovolil.

Na začátku seriálu musí tzv. mullet nosit, jemu samotnému to tolik nevadilo. “Bral jsem to tak, že Kozák je na začátku takový nejistý a kolegové ho moc neberou. Já bych takového člověka asi taky moc vážně nebral. Nepříjemné to bylo jen tím, že jsme většinou točili v létě a někdy mi v tom bylo horko,” svěřil se Bartoš, který by z devadesátých let nejvíce chtěl zažít legendární koncert Rolling Stones na Strahově.

Osobních nabídek na rande chodí sympatickému single herci dost. A co ty pracovní? “Zatím toho ještě moc nepřišlo, ale nemyslím si, že se to musí strhnout hned. Toho natáčení mě zatím moc nečeká, ale v divadle mám práce dost. V Praze budu mít brzo premiéru Macbetha v Činoherním klubu. To si myslím, že by mohlo být zvláště atraktivní pro diváky Devadesátek, protože nás tam bude celá banda. Hru režíruje Ondřej Sokol, hlavní roli hraje Martin Finger, hraje tam i Vasil Fridrich. Navíc je to hra o zločinu, velmi krvavá hra a moc se na to těším,” láká Kryštof Bartoš, který hraje i v Divadle Husa na provázku, v Klicperově divadle nebo v Městských divadlech pražských.

Zprávy - další články

Doporučujeme