Muž na krajském úřadě ve Zlíně zastřelil bývalou přítelkyni, policie ho dopadla

28. července 2022·Zprávy·ČTK

Policie před Krajským úřadem ve Zlíně. (Foto: Twitter Policie)

Devětadvacetiletý muž dnes podle policie v budově Krajského úřadu ve Zlíně zastřelil svou bývalou přítelkyni. Žena, která byla zaměstnankyní úřadu, na místě zemřela. Útočník se následně neúspěšně pokusil o sebevraždu, nyní je pod dohledem policistů v nemocnici, uvedla policie na twitteru. Mluvčí Krajské nemocnice T. Bati ve Zlíně Dana Lipovská potvrdila, že muž byl přijat v nemocnici a je v ohrožení života.

Muž má těžké poranění hlavy a mozku. Je v ohrožení života,” řekla Lipovská. V takzvaném Baťově mrakodrapu, kde má krajský úřad sídlo, zasahovali policisté dnes dopoledne. Na místo vyjížděla také záchranná služba. Mluvčí Zdravotnické záchranné služby Zlínského kraje Jakub Omelka potvrdil, že na místě byly dvě posádky.

Mluvčí hejtmanství Soňa Ličková v tiskové zprávě potvrdila, že dnes dopoledne se v sídle kraje stala mimořádná událost. “Za tragických okolností přišla o život zaměstnankyně Krajského úřadu Zlínského kraje. Věc vyšetřuje Policie ČR. Veřejnosti ani zaměstnancům nehrozí žádné nebezpečí. Baťův mrakodrap je veřejnosti otevřen s výjimkou 14. patra,” uvedla mluvčí po 11:00.

Zprávy - další články

Doporučujeme