Na výletě v Alpách se české rodině zřítil pes ze skály. Fenka naštěstí vyvázla jen s lehkými poraněními

3. ledna 2024·Zprávy·Redakce

Fenka Gaia se záchranáři a rodinou. (Foto: Bergrettung Salzburg)

Česká rodina v rakouských Alpách zažila v úterý hrůzný okamžik. Rodiče byli s dcerou a jejich border kolií na výletě na hoře Schafberg. Bohužel fenka se jim utrhla z vodítka a zřítila se ze 70 metrů vysoké skalní stěny. Na pomoc tak museli vyjet záchranáři rakouské horské služby.

Fenka Gaia se utrhla rodině na vodítku nad prostřední stanicí ozubnicové dráhy na Schafberg a spadla ze 70 metrů. Ihned po volání na tísňovou linku vyrazili horští záchranáři z městečka Sankt Gilgen na pomoc bezbranné fence. Při pátrací akci nás podporovalo 14 hasičů z dronové skupiny Mondseeland a jeden profesionální myslivec,” popsal velitel zásahu na webových stránkách záchranné služby.

Nakonec Gaiu našli zalezlou pod skaliskem, odkud ji vyprostili. To bylo pro záchranáře velmi náročné, protože terén byl příkrý a částečně zledovatělý.

Pes byl vystrašený, ale naštěstí jen lehce zraněný, a tak ho rodina po šťastném shledání nechala odvézt na veterinární kliniku, kde se Gaii dostalo prvotřídního ošetření. Nyní se opět všichni radují, že jsou pohromadě.

Zprávy - další články

Doporučujeme