Němcům se nelíbí český film o Baarové. To má být parodie, ptají se?

22. ledna 2016·Zprávy·Redakce

Scény nového filmu Lída Baarová vyznívají jako parodie než jako součást životopisného filmu. Píší to německé deníky, kterým vadí, že si snímek všímá jen života meziválečných hvězd a pomíjí hrůzy nacistické vlády.

Podle deníku Sächsische Zeitung režisér Filip Renč zanedbává historické okolnosti a nadcházející hrůzy nacistického teroru se dotýkají blyštivého světa hvězd a mocných jen okrajově. Jako absurdní moment na hranici parodie působí prý hlavně scéna, kdy ministra propagandy Goebbelse dožene k pláči nacistický vůdce Adolf Hitler, který mu zakáže pokračovat ve vztahu s Baarovou. Při premiéře filmu v Praze se při této scéně ozýval z publika smích.

Deník Trierischer Volksfreund vyjadřuje i pochyby o historické hodnověrnosti toho, že se Baarová do Goebbelse skutečně zamilovala. “Joseph Goebbels rozhodně nebyl Georgem Clooneym své generace. Byl malý, hubený a tělesně postižený. Jeho pravá noha byla deformovaná, takže kulhal.” A zároveň pochybuje o tom, že film uspěje v Německu. “Kdo si tu ještě pamatuje na Lídu Baarovou?” ptá se list.

Helena Třeštíková: Na film o Lídě Baarové se půjdu podívat! Na premiéru mne ale nepozvali

Prezident jde na premiéru Lídy Baarové! Těší se, že ji uvidí naživo

Zprávy - další články

Doporučujeme