O víkendu nás čeká opět letní počasí. Bude to i na plavky?

13. července 2018·Zprávy·Lukáš Vaněk

Po nepříliš teplém pracovním týdnu nás čeká o nadcházejícím víkendu příjemná změna. Teploty se totiž vyšplhají až k 29 stupňům Celsia. Podle hygieniků je navíc většina venkovních koupališť vhodná ke koupání, tudíž čas se opět obléknout do plavek a vyrazit k vodě.

První den o víkendu už to bude na koupání. V sobotu bude jasno až polojasno. Během dne při zvětšené oblačnosti jsou na severovýchodě místy očekávány přeháňky a jinde ojediněle bouřky. Nejnižší noční teploty 14 až 10 °C. Nejvyšší denní teploty vystoupají k 24 až 28 °C. Foukat bude mírný severozápadní vítr 2 až 5 m/s.

V neděli nás čeká velmi podobné počasí. Rovněž bude téměř jasná obloha a na severovýchodě se při zvětšené oblačnosti mohou vyskytnout přeháňky a ojediněle bouřky. Nejnižší noční teplota by neměla klesnout pod 10 °C. Během dne budou nejvyšší nejvyšší denní teploty v rozmezí 24 až 28 °C. a ovanout by nás měl příjemný, mírný severozápadní až severní vítr 2 až 5 m/s.

Hygienici zatím zákaz koupání vyhlásili pouze ojediněle, několik dalších míst pak ke koupání nedoporučují a lidé by se poté, co vylezou z vody, měli alespoň osprchovat. Kvalita vody je však ve většině koupališť dobrá.

Zprávy - další články

Doporučujeme