Ze zasypaného hotelu v Itálii vyprostili osm přeživších, dalších 20 lidí se pohřešuje

20. ledna 2017·Zprávy·Redakce

Lavina zavalila italský hotel, FOTO: Twitter

Pod lavinou, která po sérii zemětřesení spadla ve středu na horský hotel ve střední Itálii, našli osm živých lidí a všichni už byli vyproštěni. Informovala o tom dnes agentura ANSA, podle níž jsou všichni v dobrém stavu a mezi přeživšími jsou dvě malé děti. Jeden ze záchranářů řekl, že doufá, že se najdou další živí. V hotelu bylo přes 30 osob.

Nejprve dnes byla lokalizovaná skupina šesti lidí a později další dvě osoby. Jako první se ven dostala žena s dcerou. Bezprostředně po vytažení žena nemluvila, ale záchranáři později uvedli, že se jí zřejmě podařilo rozdělat oheň a dostat se k jídlu.

Marco Bini z policejního záchranářského oddílu řekl, že zachráněné holčičky jsou malé děti a je jim pět nebo šest let. Skupina se podle něj našla v hotelové kuchyni.

Záchranáři na místě pracují od čtvrtečního rána a lidé pod lavinou přežili přes 40 hodin.

Vrtulníky přilétly z nedalekého přímořského města Pescara, přivezly do postižené lokality lékaře, přikrývky a záchranný materiál.

První kontakt se podařilo navázat v 11:00 SEČ a pak následovalo několik dalších. Záchranáři s sebou mají psy, kteří pomáhají s hledáním.

Na místě je 135 záchranářů a také odborníci na laviny, kteří zjišťují bezpečnost terénu, v němž se pracuje. “Je to složitá a nebezpečná záchranná operace,” sdělila mluvčí civilní obrany Titti Postiglioneová. Na místě pracuje také armáda, která uvolňuje silnici k hotelu.

Zdroj: ČTK

Zprávy - další články

Doporučujeme