Poštovní doručovatelka si nechávala balíčky, jejich obsah si nechávala nebo rozdala

9. listopadu 2017·Zprávy·Karolína Stránská

Česká pošta (Foto: ČTK)

Třiadvacetiletá doručovatelka z Ostravy podle policie opakovaně nedodala zákazníkům objednané zboží. Balíčky si schovala a později je rozbalovala, obsah si nechávala či rozdala.

Mladá žena se přiznala. Uvedla, že ji k otevírání zásilek vedla i zvědavost. ČTK to řekla mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková.

Policisté se podezřelým chováním mladé doručovatelky začali zabývat, když se hromadily stížnosti zákazníků, kteří nedostali své objednané zboží. Celkem podle Holčákové v období od letošního dubna šlo o několik desítek zásilek.

“Nedoručené zásilky žena schovávala,” řekla mluvčí. Dodala, že je pak nosila na návštěvy k příbuzným, kde je společně rozbalovali. “Obsah si prohlíželi a věci si rozdělovali a nechávali,” dodala Holčáková. Uvedla také, že žena se přiznala. Vysvětlila to tím, že nestíhala balíčky doručit a také byla zvědavá, co v nich je.

Policisté ještě škodu nevyčíslili. Doručovatelku ale obvinili z porušování tajemství dopravovaných zpráv. Ve vězení může strávit až deset let.

Zdroj: ČTK

Zprávy - další články

Doporučujeme