Potvrzeno! Novým trenérem fotbalového národního týmu je Jaroslav Šilhavý

18. září 2018·Zprávy·Lukáš Vaněk

Zdroj: Facebook

Nástupcem Karla Jarolíma ve funkci trenéra fotbalové reprezentace se podle očekávání stal Jaroslav Šilhavý. Bývalý kouč Liberce či Slavie byl v úterý představen na tiskové konferenci. Asistenty Šilhavého budou jeho dlouholetý spolupracovník Jiří Chytrý a také někdejší reprezentační kapitán Tomáš Galásek. Tým poprvé povedou v polovině října, kdy v Lize národů nastoupí na Slovensku a na Ukrajině.

Reprezentace byla bez trenéra od minulého týdne, kdy u týmu po dvou letech skončil Karel Jarolím den po rekordním debaklu 1:5 v přípravném utkání v Rusku.

Šestapadesátiletý Šilhavý je rekordmanem v počtu ligových startů, v dresech Plzně, Chebu, Slavie, Drnovic a Žižkova odehrál 465 zápasů. Hráčskou kariéru uzavřel v roce 1999 a dal se na trenérskou dráhu.

V letech 2001 až 2009 byl u národního týmu asistentem Karla Brücknera a Petra Rady. Jako hlavní trenér vedl Kladno, Plzeň, České Budějovice, Liberec, se kterým v roce 2012 získal titul, Jablonec, Duklu a naposledy Slavii, s níž vyhrál ligu loni. Od začátku roku byl bez angažmá.

Zdroj: ČTK

Zprávy - další články

Doporučujeme