Při vyhlášení nejlepšího hráče čeští fanoušci pískali. Mohl za to Vojtěch

16. května 2022·Zprávy·Redakce

Adam Vojtěch. (foto: ČTK)

Když v neděli po utkání Česko proti Švédsku probíhal ceremoniál pro nejlepší hráče, z českých tribun se ozýval nelichotivý pískot. Nezasvěcení se mohli podivit nad rozhořčením českých fanoušků, ovšem celý tento trapas se stal kvůli někomu jinému, než kvůli hráčům, kteří se Švédy prohráli 3:5. Hodiny nejlepšímu hráči totiž předával český velvyslanec ve Finsku, Adam Vojtěch a fanoušci chtěli vyjádřit svůj názor.

Češi sice v neděli prohráli se Švédskem 3:5, pískot, který se však ozýval z tribuny českých fanoušků během ceremoniálu pro nejlepší hráče, patrně leckoho překvapil. Spoustu přítomných fanoušků jiné národností se muselo podivit nad takovým rozhořčením Čechů. Byla to sice prohra, ale nebylo to nic tak hrozného, aby byli hráči svými spoluobčany takhle vypískáni. Netušili totiž,  že rozhořčení nepatřilo hráčům, ale člověku, který předával hodinky nejlepšímu hráči.

Tím, kdo vzbudil takové nelichotivé pozdvižení na tribuně, byl český velvyslanec ve Finsku, bývalý dvojnásobný ministr zdravotnictví, oblíbený kůň Andreje Babiše a bývalý účastník pěvecké soutěže Superstar Adam Vojtěch. Jak je znát, tento politik je u spousty Čechů velice neoblíbený a i přes to, že měla být jejich pozornost upřena na oceňování nejlepšího hráče Romana Červenky, nemohli si pomoct a Vojtěcha vypískali.

Toho však bouřlivá reakce fanoušků nijak nerozhodila a s úsměvem předal hodinky a zapózoval fotografům. Dvojnásobný ministr zdravotnictví byl poslán do Finska jako velvyslanec, kde si užívá výrazně klidnější práci, než jakou měl ve vládě. Podle mnohých si tuto příjemnou pozici zasloužil svou věrností předsedovi hnutí ANO Andreji Babišovi.

Zprávy - další články

Doporučujeme