Řádění Hamásu v Izraeli trhá srdce. Teroristi zabili ženu, její mrtvé tělo vyfotili a dali na sociální sítě

9. října 2023·Zprávy·Redakce

Izrael (Foto: Profimedia)

Krvavé a nelidské útoky hnutí Hámas z Pásma Gazy si v Izraeli vyžádaly už přes 700 životů a kolem 2 300 zraněných. Zabíjení, únosy a zveřejňování fotek mrtvých těl na sociálních sítích... I tak se rodinní příslušníci dozví, že je jejich milovaná osoba po smrti. Informace přináší Blesk.cz.

Univerzitní profesor Ilan Troen vyučoval na univerzitě Brandeis ve Walthamu v americkém státu Massachusetts. I on přišel o své milované. Jeho žena a zeť jsou po smrti. Uvedl, že oba rodiče chránili syna svým vlastním tělem. “Přesto jimi pronikla kulka a zasáhla ho do břicha,” řekl Ilan Daily Mail a dodal, že chlapce převezli do nemocnice.

Tragédie potkala i rodinu Yoniho Ashera. Do domu, kde bydlela jeho tchyně a jeho manželka a dvě dcerky byly zrovna na návštěvě, vtrhli teroristé. V tu chvíli s nimi muž mluvil po telefonu. “Řekla mi, že teroristé jsou v domě,”uvedl Yoni s tím, že náhle se hovor přerušil. Následně narazil na video, na kterém je všechny čtyři poznal. Teroristé je někam odváželi. “Žádám Hamás: Neubližujte jim. Neubližujte malým dětem. Neubližujte ženám,” řekl.

Další rodina pátrá po své 85leté babičce. Tu údajně vzali příslušníci Hamásu jako rukojmí. Rodina zveřejnila její fotografii s tím, že ji hledají, a že o ní nemají žádné informace. Dále v obci Nir Oz zemřela celá pětičlenná rodina. Ani oni útok Hamásu nepřežili.

Další rodina se o smrti své babičky dozvěděla ze sociálních sítích. Teroristé ji zabili, vzali telefon a její mrtvé tělo vyfotografovali. To pak zveřejnili na internetu. “Takhle jsme to zjistili. Světlo mého života, celý svůj svět, moje babička, to nemůže být skutečné,” napsala zdrcená vnučka.

Zprávy - další články

Doporučujeme