Řidiči pozor! Na silnicích řádí falešný policista, pokouší se vybírat pokuty

11. března 2019·Zprávy·Barbora Pisingerová

FOTO: reprofoto Twitter / Honza Beránek / Jiří Kopřiva

Na případ upozornil v neděli večer Jiří K., který zveřejnil video na Facebooku. Na záběrech je vidět modrá Fabia Combi s majáčky za oknem, která zabrzděním zastavila další auto. Následně z něj vystoupil muž, který s řidičem cosi řeší. Podle autora se domáhal zaplacení pokuty. Pod videem se objevily komentáře, které tvrdí, že se nejedná o ojedinělý incident. Případem se zabývá policie. 

V neděli kolem půl osmé večer pověsil Jiří K. na Facebook veřejně video, které má sloužit jako varování pro všechny řidiče. “Dnes cestou z České Lípy v obci Medonosy mě zastavil tento zmetek, který tvrdil, že je policajt a zkoušel na mně vybrat pokutu, tak si na něj dávejte pozor. Navíc jezdí jako neskutečný prase,”uvedl majitel videa, které pořídila kamera v jeho voze.

Záběry ukazují, jak ho na plné čáře předjela modrá Fabia Combi, která měla za okny blikající majáčky. Auto zastavilo a vystoupil z něj muž s nadváhou oblečený v teplácích. Údajně předstíral, že je od policie, a od řidiče požadoval vyplacení nezveřejněné částky peněz jakožto pokuty za porušení předpisů.

Pod příspěvkem se za několik hodin objevily stovky komentářů a bezmála třicet tisíc lidí jej sdílelo, aby varovali své známé. “To je úplně stejný, jako zastavil nás,” vyjádřil se k muži na videu Daniel S. A podobnou zkušenost popsali i další diskutující.

Jiné přitom zaráželo, jak je možné, že měl podvodník v automobilu modré majáky. “Vím, že je to trochu vedlejší, ale když zadám do vyhledávače, že chci modrý stroboskopy, tak na mě vyjede neskutečné množství zboží k prodeji. Jak je možné, že se to může prodávat, takových lidí na našich silnicích jezdí strašně moc… A myslím, že i někteří vypadají víc jako policajti, na rozdíl tady od toho strejdy v teplácích,” podotkl například uživatel pod jménem Mates N.

Autor videa již všechny materiály předal policii, která se případem nadále zabývá. Riziku trestu však vystavil i sám sebe. Na internetu totiž zveřejnil jak tvář, tak i SPZ podezřelého muže. “Jsem si vědom, že mi hrozí postih. Ale myslím, že by tohle měl vidět opravdu každý. Nikdo neví, kolik lidí už okradl,” uvedl autor pro TV Nova.

 

Zprávy - další články

Doporučujeme