Teď králem jsem já! Sportovcem roku je olympijský vítěz v judu Lukáš Krpálek

23. prosince 2016·Zprávy·Redakce

Slavnostní vyhlášení novinářské ankety Sportovec roku, 22. prosince v Praze. Absolutní vítěz, judista Lukáš Krpálek.

Sportovcem roku se stal podle očekávání olympijský vítěz v judu Lukáš Krpálek a ukončil tak v anketě Klubu sportovních novinářů desetiletou nadvládu žen. Druhý skončil v hlasování žurnalistů rychlostní kanoista Josef Dostál, dvojnásobný medailista z Ria, třetí místo obsadila biatlonistka Gabriela Koukalová, celková vítězka Světového poháru z minulé zimní sezony.

Nejlepším kolektivem roku je za vítězství ve Fed Cupu stejně jako loni tenisový tým žen ve složení Petra Kvitová, Karolína Plíšková, Barbora Strýcová, Lucie Hradecká a kapitán Petr Pála. Juniorkou roku byla zvolena Michaela Hrubá, juniorská mistryně světa ve skoku skoku vysokém. Sportovní legendou se stal in memoriam gymnasta Alois Hudec.

Krpálek vyhrál s velkým náskokem 416 bodů, pouze 33 hlasujících ho v druhém kole nezařadilo na první místo. “Je to něco nádherného. Obrovská odměna za celý rok a za celou kariéru. Máme spoustu výborných sportovců a takové ocenění by si jich zasloužilo mnohem více,” řekl vítěz.

Krpálek byl v roce 2008 na sportovním galavečeru dekorován titulem Junior roku a o rok později skončil ve stejné anketě druhý. V desítce nejlepších v hlavní anketě se poprvé objevil v roce 2014, kdy skončil osmý. Loni do finále nepostoupil, obsadil 23. místo.

“Nikdy mě nenapadlo, že by tuto anketu mohl vyhrát judista. Když jsem byl v 18 letech zvolen juniorem roku a viděl jsem tu sportovce, které jsem do té doby sledoval jen v televizi, tak to byl nádherný pocit a hrozně jsem si přál jednou být alespoň do desítky a stát mezi nimi. Nevěřil jsem ale, že bych mohl být jednou na předních příčkách, natož to celé vyhrát,” doplnil šestadvacetiletý Krpálek.

Zprávy - další články

Doporučujeme