To má být trest? Dánsko léčí drogově závislé plavbami po Karibiku!

16. června 2015·Zprávy·Redakce

Dánsko má opravdu zvláštní přístup k mladým delikventům. Místní úřady již utratily v přepočtu téměř 150 milionů Kč za jejich plavby po moři v Karibiku!

Podle médií strávilo 59 mladých zločinců rok či delší dobu na palubě dvou lodí provozovaných společností Den Maritime Base, která zajišťuje odvykací léčbu. Za každou z nich zaplatili dánští daňoví poplatníci v přepočtu 2,6 milionu Kč.

Fleming Olsen z městského úřadu ve městě Frederikssund, které na cestu poslalo 12 mladých, projekt brání. “Karibik možná zní jako exotické místo, ale je důležité zdůraznit, že tady nemluvíme o dovolené. Děláme to proto, aby se dostali pryč z prostředí drogové závislosti,” obhajuje projekt. 

“Dvakrát jsem vylezl na sopku, mnohokrát jezdil na skútru a byl na výpravách v džungli, i když úplně se mi nepovedlo dodělat si potápěčský kurz,” popsal účastník jednoho takového pobytu, 22letý Christian. Podle něj bylo jednoduché si během plavby sehnat například marihuanu. 

Zvláštní trest za to, že kdysi stál za vyloupením obchodu! Ostatně v případě Christiana léčba selhala. Když se z plavby vrátil, začal znovu obchodovat s drogami a připojil se k pouličnímu gangu.

Zprávy - další články

Doporučujeme