Ukradl tučňáky a prodával je přes Facebook. Teď ho čeká vězení

31. října 2020·Zprávy·Lenka Skrzeczkova·ČTK

Ilustrační foto (Foto: Shutterstock.com)

Britský soud v pátek uložil 32 měsíců vězení muži, který ze zoologické zahrady na severozápadu Anglie ukradl dvojici tučňáků Humboldtových a prodal je prostřednictvím facebooku. Informovala o tom agentura AP. Pětadvacetiletý odsouzený před krádeží v zoo pracoval jako chovatel.

Bradley Tomes se v roce 2018 do zoologické zahrady v hrabství Cumbria dvakrát vloupal, uvedla prokuratura. Z areálu kromě dvou tučňáků, přezdívaných Penny a Pablo, ukradl také řadu dalších ptáků včetně volavek či papoušků.

Úřady Tomese zatkly poté, co sběratel, kterému tučňáky prodal za 9000 liber (273.000 korun), kontaktoval veterináře kvůli špatnému zdraví obou ptáků. Kupec také incident i přes prosby Tomese, který mu slíbil vrácení peněz, nahlásil na policii.

Podle prokuratury odsouzený ukázal naprostou lhostejnost ke stavu ptáků, které pro vlastní finanční zisk ukradl svému bývalému zaměstnavateli. “Při policejním výslechu obvinění popřel, ale když byl obeznámen se silnými důkazy svědčícími proti němu, přiznal vinu,” dodala prokuratura.

Zprávy - další články

Doporučujeme