Útok v Londýně: U parlamentu prý zabíjel radikální muslimský kazatel! FOTO

22. března 2017·Zprávy·Redakce

Při teroristickém útoku u budovy britského parlamentu v Londýně zemřeli čtyři lidé. Dalších dvacet je zraněných. Média již zveřejnila na internetu fotografii podezřelého, který byl po střelbě v péči záchranářů. Podle záběrů šlo o muže snědé pleti s bradkou.

Tři lidi dnes zabil zatím neznámý pachatel při teroristickém útoku u budovy britského parlamentu v Londýně. Útočník pak podlehl střelnému zranění, které mu způsobil zasahující policista.

Policie je přesvědčena, že útok provedl pouze jeden člověk. Podle informací webu News Executive zabíjel radikální islamististický kazatel Abu Izzadeen, který byl už v minulosti několikrát souzen za velebení Islámského státu.

Jednačtyřicetiletý muž, jehož pravé jméno zní Trevor Brooks, se narodil v Anglii a v sedmnácti letech konvertoval k islámu. Policie zprávu, že útočil právě on zatím nepotvrdila.

 

Česká diplomacie zatím nemá informace o tom, že by při útoku byli zraněni čeští občané. Ministerstvo zahraničí je v kontaktu s českým velvyslanectvím ve Spojeném království, které komunikuje s londýnskou policií.

Zprávy - další články

Doporučujeme