V Connecticutu se nekontrolovaně zřítila věž kostela z 19. století. Památku oprava nečeká

29. ledna 2024·Zprávy·Redakce

Zbořená věž kostela v New London. (Foto: CBS News)

Hrozný incident se odehrál v americkém městě New London ve státě Connecticut. Hlavní věž místního kostela se samovolně zřítila. Tou dobou se ve svatostánku z 19. století nacházela jedna žena, která naštěstí včas utekla do bezpečí. S informací přišel server ABC News.

Sociální sítě o víkendu obletělo video, kdy se věž historického kostela ve městě New London řítí nekontrolovaně k zemi. Seděla jsem zrovna v autě a uslyšela ohromnou ránu. Podívala jsem se ven, v jednu chvíli kostel ještě stál, během vteřiny se začala věž hroutit,” popsala událost místní obyvatelka médiím. V kostele se tou dobou nacházela podle posledních informací jedna žena, které se ale podařilo včas dostat do bezpečí.

Budova je stará téměř 200 let, nyní je podle zahraničních médií určena k demolici. Zatím není jasné, co za zřícením věže stojí. Přesto z důvodu bezpečnosti jsou okolní ulice kolem kostela, který stojí v samotném centru města, uzavřeny. Mše svaté se dočasně přesunuly do místního divadla.

“Věž kostela byla místní památkou a její zřícení znamená nejen ztrátu historické hodnoty, ale i změnu panoramatu města,”uvedl starosta New London a dodal, že z důvodu incidentu dojde preventivně ke kontrole statiky dalších starých budov.

Zprávy - další články

Doporučujeme