Vědci mají dobré zprávy. Existuje způsob, jak spálit kalorie zcela bez práce

6. prosince 2019·Životní styl·Barbora Pisingerová

Ilustrační foto.

Dobré zprávy! Podle vědců existuje způsob, jak spálit až 140 kalorií, aniž byste přitom byť jen hnuli prstem. Jak je to možné? Stačí si se naložit do vany a dopřát si příjemnou koupel! O zbytek už se postará naše tělo samo.

Možná to zní příliš dobře na to, aby to byla pravda, ale vědci z Nottingham Trent University ve své studii došli k závěru, že existuje velice jednoduchý a dokonce příjemný způsob, jak spálit nějaké ty kalorie v pohodlí domova. Všechno, co pro to musíte udělat, je naložit se do vany plné horké vody.

Při pokusech s koupelí ve vodě o 40 °C vědci zjistili, že nejen, že lidské tělo spálí samo od sebe nějaké ty kalorie, ale dostane se mu i řady dalších benefitů. Teplá voda například zlepší cirkulaci krve a prokrvení těla, pomůže udržet zdravou hladinu cukru a zlepší kvalitu spánku.

“Když si dopřejete horkou koupel, tělo se snaží ochránit před přehřátím. Slouží mu k tou rozšíření cév, čímž se část z teploty krve přenese do okolního prostředí. To má následně vliv na krevní tlak, takže aby zůstal stabilní, srdce začne víc bít,” vysvětlil Dr. Steve Faulkner pro britský server Mirror.

“Když se naložíte do horké vany, povšimnete si řady fyziologických reakcí, které jsou velmi podobné těm při cvičení,” doplnil vědec.

 

 

Životní styl - další články

Doporučujeme