Je pro vás čištění koupelny mučením? Vyzkoušejte »líný úklid«

11. července 2018·Životní styl·Barbora Pisingerová

Ilustrační foto

Zatímco někteří z nás mají na úklid šestý smysl či vypracovaný systém, mnozí mají pocit, že pod návalem všech ostatních povinností pořádně uklízet snad ani nestíhají. K takovému úklidu koupelny se proto uchylují o víkendu a když se do všeho pustí najednou, mají pocit, že snad vypustí duši. Naštěstí existuje i něco s názvem "líný úklid". Zní vám to zajímavě? Čtěte dál!

Spousta lidí se ke generálnímu úklidu koupelny dostane až o víkendu. Vydrbat ale najednou celou místnost může být vyčerpávající. Přemýšleli jste nad způsobem, jak si práci usnadnit? Zkuste metodu “líného úklidu”, kdy si jednotlivé dílčí úkoly rozprostřete do celého týdne.

Jaký systém si zvolíte je jen na vás. Můžete třeba v pondělí začít vanou, v úterý vyleštit poprskané zrcadlo, ve středu se vrhnout na podlahu, ve čtvrtek se vrátit k vaně či sprše a v pátek vyčistit WC a odpady. Koupelnu tak po celý týden udržíte v relativní čistotě.

Denně vás to navíc bude stát maximálně čtvrt hodiny a o víkendu už na podobné starosti myslet nemusíte. Koupelna se pro vás může stát místo děsem naopak oázou klidu připravenou na příjemnou lázeň.

Pokud máte děti, můžete část úkolů přenést na ně. Přesně jim stanovte, kterou činnost budou vykonávat pouze ony a nezapomeňte je pochválit, jak hezky povinnost splnily. Děti se naučí, že některé úkoly leží pouze na nich, což v nich podpoří smysl pro zodpovědnost i samostatnost.

 

Životní styl - další články

Doporučujeme