Věřím, že se nám konečně podaří obyvatelům Mostu vrátit centrum a Repre, říká primátor Paparega

23. listopadu 2022·Zprávy·Lenka Skrzeczkova·Luboš Procházka

Jan Paparega. (Foto: Frekvence 1)

Hostem Press klubu byl primátor města Most a nový senátor Jan Paparega. Jak se mu v Senátu líbí? Kdo je jeho favoritem v prezidentských volbách? Jaké má plány na radnici města Most v následujících letech? Na to odpověděl v rozhovoru.

“V Senátu jsou všichni milí, je to důstojné prostředí. Náš senátní klub mě přivítal velmi dobře a zatím musím říct, že samé pozitivní vjemy,” popsal své první dojmy Paparega. Aktuálně zasedá v klubu ODS a TOP 09, který má 36 členů. “Je to nejsilnější klub. Pozice je dominantní a může to být samozřejmě přínosem i pro mnoha jednání i ve prospěch Mostu.” Nejvíce se chce snažit změnit pohled na vnímání města Most a jeho okolí, soustředit se na sociální problematiku.

Paparega nesouhlasí s prezidentem Milošem Zemanem v názoru, že by byl Senát zbytečnou institucí. “Je to instituce, která dbá na demokracii, ústavnost a dodržování Listiny základních práv a svobod. Je to jakási pojistka demokracie,” řekl s tím, že diskuze, co se na půdě Senátu odehrávají jsou pragmatické a ve prospěch lidí, což je z jeho pohledu dobře.

Také doplnil, že podpořil svým podpisem prezidentského kandidáta, nynějšího senátora Pavla Fischera. “Je mi sympatický. Jeho názory po většinou jsou mi blízké, takže jemu jsem dal podpis. Ačkoliv jsem byl kontaktován mnohými kandidáty, kteří se mnou chtěli mluvit,” popsal.

Plány na radnici města Most

“Naší prioritou pro čtyřleté funkční období je revitalizace centra města a kulturního domu Repre,” uvedl senátor. Městu se na revitalizaci podařilo získat dotaci ve výši 340 milionů korun. “To tvoří jednu třetinu nákladů a o dalších dotacích ještě jednáme. Nicméně v prosincovém jednání rady města Mostu bychom chtěli vyhlásit veřejnou zakázku na rekonstrukci kulturního domu a centra města. Věřím, že v horizontu tří let se nám konečně podaří obyvatelům Mostu vrátit centrum a Repre,” dodal.

Zprávy - další články

Doporučujeme