Tohle diváci nečekali. Do Případů 1. oddělení se vrátil Tůma z Devadesátek

22. listopadu 2022·Zábava·Redakce

Případy 1. oddělení (Zdroj: se souhlasem České televize)

V pondělí večer odvysílala Česká televize už dvanáctý díl třetí série Případů 1. oddělení. V předposledním díle s názvem Loterie se objevil i Petr Štěpánek jako František Tůma. Toho v seriálu Devadesátky hrál Ondřej Sokol. A diváci jsou z návratu známé postavy nadšení. Informaci uvedl deník Aha!.

Tvůrci nových Případů stáli o to, aby zkorumpovaného vyšetřovatele Františka Tůmu, který  v Devadesátkách přispěl k objasnění orlických vražd, ale zapletl se s ruskou mafií, ztvárnil opět Ondřej Sokol. Jejich záměr jim ale nevyšel. Herec by pro účely musel zestárnout o třicet let, což by ale problém nebyl.

Umělecký maskér David Šesták měl už dokonce vymyšlenou speciální masku, ale právě to byl kámen úrazu. „Ondřej měl o roli zájem, ale vytvoření masky by trvalo několik hodin a on měl šíleně nabitý harmonogram doslova na minuty a nevešlo se to do jeho časových možností,” vysvětlil zdroj z natáčení. Tudíž se hledal jiný herec, který by odpovídal věku sedmdesátníka.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Česká televize (@ceskatelevize)

Volba nakonec padla na herce Petra Štěpánka. „Nechci, aby někdo věděl, že jsem tady…” prohlásí jako Tůma před policejní stanicí, kde zaskočí překvapeného majora Tomáše Kozáka alias Ondřeje Vetchého. Ten zrovna vyšetřuje případ, kdy se do pražský ulic vrací vyřizování účtů mezi ruskojazyčnou mafií. V rámci jejích bojů přijde o život zcela nevinný člověk.

Diváci jsou opět nadšení. Líbí se jim poslední scéna, která se odehrává beze slov, ale podle nich je jednou z nejsilnějších z celého seriálu. „Dneska jste mně dostali, až jsem si pobulela. Fanda Tůma a pak to setkání s Vaškem Plíškem – fakt jsem neudržela slzy,” píše jedna z fanynek na Facebooku a další se přidávají. Krom toho ale komentují i ředitelku Drábovou, která se rozhodla udělat personální změny, které se týkají i prvního oddělení.

Zábava - další články

Doporučujeme