VIDEO: Pozor na kontroly na silnicích aneb Jak řidič školil policistu, který jej zastavil

22. března 2019·Zábava·Lukáš Vaněk

Zdroj: https://www.facebook.com/pravniochranaridicu/

Na sociálních sítích vzbudilo rozruch video od Právní ochrany řidičů, které pořídil jeden z řidičů. Zastavil jej totiž kriminální policista bez uniformy, který chtěl po něm doklady od vozidla. Řidič policistu během rozhovoru upozornil na několik nesrovnalostí a nakonec vyvázl jen s domluvou.

Řidič nejprve upozornil policistu, že na sobě nemá reflexní vestu, což je povinnost všech řidičů, kteří se pohybují v odstavném pruhu. Jakmile se policisty zeptal, kde ji má, odpověděl mu, že je to jeho věc. Jelikož jej ale v pravém pruhu jen těsně míjely auta a nákladní vozidla,  tak se rozhodl, že řidičovo auto obejde a bude s ním komunikovat skrze okénko spolujezdce.

Policista nebyl schopen řidiči říct, proč jej zastavil. Když z něj vypadlo, že jel rychle, tak se řidič zarazil. Policisty se proto zeptal, jak na to přišel. Vzápětí mu odpověděl, že to zjistil pomocí tachometru. “Zajímavostí je, že policista v tomto případě nedisponuje důkazem, čímž by byl výstup z radaru. Zde tvrdí, že vycházel z tachometru svého vozidla, což se nedá považovat za důkaz, který by nějaký přestupek prokazoval,” tvrdí Právní ochrana řidičů na facebooku, kde video zveřejnila.

Bohužel, často se můžete setkat s tím, že je policista i schopen přestupek na místě “vymyslet” a tlačit řidiče do vyřešení přestupku na místě, kdy po podpisu bloku již nepotřebuje důkaz, jelikož blok funguje jako přiznání. Proto si dejte pozor na to, co Vám policisté říkají a čeho jste se údajně měli dopustit,” upozorňuje řidiče Právní ochrana řidičů s tím, že měření rychlosti na dálnicích má ve své kompetenci pouze Dopravní policie.

Případ nakonec skončil domluvou.

Zábava - další články

Doporučujeme