Zklamaní hokejisté: Dva týdny jsme rozdávali radost, závěr nás kvůli fanouškům mrzí

19. května 2016·Zprávy·Redakce

Velké zklamání zavládlo v řadách českých hokejistů po čtvrtfinálové porážce 1:2 v nájezdech s výběrem USA. Trenér Vladimír Vůjtek navíc potvrdil, že to byl jeho poslední zápas na hokejové střídačce.

“Mužstvo se vždy hodnotí podle čtvrtfinále a v tom jsme prohráli, i když až na penalty. Musím ale říct, že mužstvo hrálo velice dobře a ani jeden zápas jsme neprohráli v normální hrací době. Mužstvo pracovalo možná víc, než se od něj čekalo,” chválil své svěřence Vladimír Vůjtek. “Myslím si, že se celý tým nemá za co stydět. Národ z nás měl dva týdny radost. Bohužel jedeme domů,” dodal útočník Lukáš Kašpar. 

“Jsem zklamaný. Mrzí mě to za nás, že jsme dřeli nadoraz, měli jsme šance, které jsme neproměnili. A za fanoušky, že jsme to nezvládli. Chtěl bych hrozně moc klukům poděkovat, jak jsme k těm zápasům přistupovali. Ukázali jsme, že v nás něco je, že jsme předváděli docela pěkný hokej, že se na to dalo dívat. Jen to bylo bez výsledku,” prohlásil obránce Michal Kempný. “Jsou to hořké pocity. Velká škoda, ale odevzdali jsme všechno. Byli jsme skvělá parta,” mrzelo jediného střelce Tomáše Zohornu.

Kapitán Tomáš Plekanec netajil, že tým pomýšlel na vyšší mety. Toužil, aby si šampionát co možná nejvíce a nejdéle mohli užít i fanoušci. “Věděli jsme, že za námi stáli. Kvůli nim je velká škoda, že jsme jim neudělali radost a že se nám nepovedlo jít dál a zaplnit hospody. O mě samotného nejde. Já jsem rád, že tady můžu být s klukama,” uvedl. K postupu nepomohlo ani to, když se všichni hráči na střídačce při nájezdech drželi kolem ramen. “Jo, to bylo super. Všichni jsme drželi při sobě.”

Je konec! Hokejisté prohráli s Amerikou a jedou z mistrovství světa domů

Zprávy - další články

Doporučujeme