Princ William se vrátil ke královským povinnostem a poprvé se od diagnózy Kate objevil na veřejnosti

19. dubna 2024·Celebrity·Redakce·ČTK

Princ William. (Foto: Profimedia)

Britský princ William se dnes vrátil k plnění svých veřejných povinností. Podle agentury Reuters je to poprvé od chvíle, kdy jeho manželka Kate odhalila, že podstupuje preventivní chemoterapii kvůli rakovině.

Dvaačtyřicetiletá princezna Catherine minulý měsíc ve videu prozradila, že testy provedené po operaci břicha, kterou podstoupila v lednu, odhalily rakovinu, což označila za “obrovský šok”. Od té doby se 41letý William neúčastnil oficiálních akcí, protože se manželé i jejich tři malé děti vyrovnávali s dopadem této zprávy.

Přestože byl minulý týden se svým nejstarším synem princem Georgem vyfotografován při sledování zápasu jejich oblíbeného fotbalového týmu Aston Villa, dnes se William poprvé od manželčina osobního oznámení objevil na veřejnosti.

Podle Reuters se zdál dobře naladěný, když si povídal se zaměstnanci charitativní organizace pro přerozdělování přebytečných potravin. Jedna dobrovolnice mu předala kartičky s přáním “brzkého uzdravení” pro Kate a jeho otce krále Karla III., který se rovněž léčí s blíže nespecifikovanou formou rakoviny. “Jste velmi laskavá, moc vám děkuji,” řekl jí na to William. Později navštívil centrum pro mládež, které dostává pravidelné zásilky od charity.

Kate se vrátí k plnění veřejných povinností, jakmile jí lékařský tým řekne, že je na to dostatečně zdravá, uvedl Kensingtonský palác, ale nestanovil bližší časový harmonogram. S nemocí se léčí ve stejnou dobu jako její tchán, král Karel III., který od oznámení o své nemoci až na výjimky rovněž nevystupuje na veřejnosti.

Celebrity - další články

Doporučujeme