Profesorka McGonagallová jako modelka! Maggie Smith se v 89 letech stala tváří nové kampaně

23. ledna 2024·Celebrity·Redakce

Maggie Smith

Herečka Maggie Smith, jejíž tvář je celosvětově známá především díky roli přísné, ale spravedlivé profesorky školy čar a kouzel v Bradavicích Minervy McGonagallové. Nedávno oslavila 89. narozeniny a úplně poprvé si střihla roli modelky. Za svůj šarm sklízí i téměř v 90 letech poklony.

Legendární britská herečka si téměř v devadesáti letech troufla na zcela novou profesní disciplínu. Stala se tváří nové kampaně značky LOEWE. Díky svému odzbrojujícímu šarmu jí role modelky naprosto sedla. Chválí ji fanoušci i módní svět.

Zajímavostí je, že kdyby si i přes nesouhlas maminky neprosadila hereckou kariéru, patrně by tato Dáma s velkým D skončila jako sekretářka. Velice obdivuhodné je také její zpětné přiznání, že během natáčení filmů o Harry Potterovi bojovala s rakovinou prsu. Nechtěla však svou nemoc nikomu ze štábu přiznat, aby nikoho neznepokojila.

View this post on Instagram

A post shared by Maggie Smith Daily (@maggiesmithdaily)

Margaret Natalie Smithová se s vášní pro divadlo už narodila. Vystudovala divadelní školu v Oxfordu, ihned se vrhla na muzikálová prkna na Broadwayi, ale vrátila se do rodné Británie. Maggie postupně získala dva Oscary, tři Zlaté glóby a čtyři ceny Emmy. Kromě role profesorky McGonagallové také zářila v seriálu Panství Downton jako hraběnka Violet. Zesnulá královna Alžběta II. jí dokonce udělila Řád britského impéria za její zásluhy o umění.

Celebrity - další články

Doporučujeme