Bydlet uprostřed kruhového objezdu? Žádný problém, rodina v domě žije už 60 let

18. listopadu 2022·Koktejl·Redakce

Ilustrační foto. (Zdroj: Shutterstock)

Dům na kruhovém objezdu? Ve Walesu žádný problém. Uprostřed křižovatky mezi městy Ruthin a St. Asaph stojí rodinný dům Howatsonových. Ti se v sedmdesátých letech odmítli kvůli chystané výstavbě obchvatu města Denbighu vystěhovat. V domě rodina žije už šedesát let. Informoval o tom server North Wales.

Původně byl dům Davida Johna a Eirian Howatsonových na samotě za městem. Na konci sedmdesátých let se ale začala chystat stavba obchvatu, jehož součástí je i kruhový objezd. Manželé se rozhodli, že výstavbě neustoupí a v milovaném domě, který v roce 1960 postavili, zůstali.

Dnes v domečku bydlí jejich syn s rodinou. Ten si bydlení pochvaluje a je rád, že kolem sebe nemá žádné sousedy a nemusí řešit žádné spory. “Lidé se nás vždycky ptají, jestli tady není hluk. Já bych ale řekl, že to není o nic horší, než když žijete poblíž obyčejné silnice. Navíc máme přímo na kruhovém objezdu příjezdovou cestu,” popsal pro North Wales Clwyd Howatson.

Daleko větší hluk je podle něj v okolí domu, když přijedou na návštěvu jeho vnoučata. Clwyd je totiž dvanáctinásobným dědečkem.

Koktejl - další články

Doporučujeme