Konečně sluníčko a teplo? Moc dlouho to nevydrží. Čekají nás bouřky a déšť

9. května 2023·Koktejl·Redakce

Ilustrační foto (Zdroj: Depositphotos)

Ještě dnes v úterý si podle Českého hydrometeorologického ústavu můžeme užívat jasné oblohy a sluníčka. V následujících dnech bude oblačnosti přibývat, neminou nás bouřky a déšť. Dokonce jsme se dočkali přízemních mrazíků. Informace o počasí jsou na webu ČHMÚ.

Úterý

Ačkoliv se v úterý dočkáme denních teplot mezi 15 °C – 19 °C stupni, ráno a v noci to na spaní pod širákem ještě příliš není. Nejnižší noční teploty dosáhnou 5 až 1 °C, na severu a severovýchodě ojediněle až −1 °C. V úterý ale ještě bude jasno až polojasno.

Středa

Už ve středu bude oblačno až zataženo. Od západu se k nám požene déšť a přeháňky. Co se týče teploty, výrazně by se ochladit nemělo. Právě naopak noční teploty se budou pohybovat mezi 4 °C a 8 °C. Přes den bude opět 15 °C – 19 °C.

Čtvrtek

Ve čtvrtek už se absence sluníčka projeví i na teplotě a přes den bude 13 °C – 17 °C. V noci pak bude 7 °C – 11 °C. Na většině území bude zataženo a počítat musíme s přeháňkami a občasným deštěm. Jasněji bude jen na východě.

Pátek

Ani v pátek se na nás sluníčko moc neusměje. Bude oblačno až zataženo a stále nás neminou přeháňky a bouřky. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi 6 °C a 10 °C, denní pak vystoupají jen k 11 °C – 15 °C.

Víkend

I o víkendu by mělo být spíše zataženo a oblačno a rozdíl mezi denními a nočními teplotami se zvětší. Přes den bude 14 °C – 20 °C, v noci teplota klesne až na 6 °C.

 

Koktejl - další články

Doporučujeme