Rowlingová se nezúčastnila speciálního dílu o Harrym Potterovi. Nyní jí kvůli názorům kritizoval další herec ze slavné ságy

30. prosince 2021·Koktejl·Marek Blažíček

Spisovatelka a autorka předlohy známé ságy o čarodějnickém učni Harrym Potterovi se neobjevila ve speciálním dílu k dvaceti letům prvního filmu o Harrym Potterovi, což některá média kritizují. Spekuluje se, že autorka nebyla pozvána kvůli svým výrokům o o transsexuálech. Nyní se do ní kvůli nim pustil další herec známý z potterovských filmů.

„Hodně spolupracuji s charitativními organizacemi, které jsou zaměřeny na LGBTQ+, a pravidelně vybírám peníze pro Albert Kennedy Trust. Velká část mé rodiny se hlásí k této komunitě, je tak asi jasné, ke které straně se přikláním,“ uvedl k věci Chris Rankin, který v Harrym Potterovi ztvárnil Percy Weasleyho.

Spisovatelka čelí kritice od června 2020, kdy na svém twitterovém účtu zveřejnila ironický status, ve kterým si do trans lidí ironicky rýpla. Za to ji záhy kritizovala řada lidí včetně několika herců ze známé ságy.

Nyní se spekuluje o tom, že právě kontroverzní názory mohou za to, že se spisovatelka neobjevila ve výročním dílu k dvaceti letům od premiéry prvního filmu o slavném čaroději.

Zdroj fotky: Twitter

Koktejl - další články

Doporučujeme