Zábava na skákacím hradu se změnila v horor. Děti létaly vzduchem jak hadrové panenky

22. července 2022·Koktejl·Redakce

Tragédie v obci Valča nedaleko Žiliny na Slovensku. (Foto: se souhlasem deníku Plus JEDEN DEŇ)

Na Slovensku nedaleko města Žilina došlo ke katastrofě. Asi patnáct dětí, které si užívaly zábavu na skákacím hradu, vylétlo do výšky několika metrů, odkud padaly na zem. Vítr byl silnější než atrakce. Vážné zranění mělo pět dětí. Některé musely podstoupit operaci. Informuje o tom slovenský deník Plus JEDEN DEŇ.

Na tento den obyvatelé a turisté ze slovenské obce Valča nedaleko Žiliny jen tak nezapomenou. Scéna jako z filmu, která způsobila vážné zranění pěti dětem a pořádný šok všem ostatním. Rodiče dětí deníku popsali, co se stalo.

“Seděli jsme s manželkou a příbuznými zhruba 10 až 15 metrů od atrakce. Najednou zafoukal silnější vítr, ale nebyl to žádný uragán nebo tornádo a atrakci i s dětmi zvedl do vzduchu,” řekl slovenskému deníku pan Ladislav. “V tom to zvedlo skákací hrad asi tři metry nad zem. Všichni jsme vyskočili. Vítr se však v momentě opřel do nafukovacího hradu ještě jednou a vynesl ho do výšky zhruba šesti metrů. Tam se naklonil a děti létaly vzduchem jako hadrové panenky,” popsal hrůzu nedělního odpoledne Ladislav. Jeho šestiletý syn Mareček spadl na zámkovou dlažbu a s velmi vážnými zraněními skončil v nemocnici v Martině.

“Když jsem slyšel rozsah zranění, myslel jsem si, že odpadnu. Má zlomenou pánev, kyčel i stehenní kost, otřes mozku, rozbitou hlavu a odřeniny po celém těle. Hospitalizovali ještě jednu dívku, kterou museli urgentně operovat. Syn je na ARO, ona na JIP, avšak už mimo ohrožení života,” doplnil zničený rodič.

Případ vyšetřuje policie

Podle rodičů nebyl na vině jen silný vítr, ale také nedostatečné ukotvení atrakce.“Na případu intenzivně pracujeme a provádíme všechny potřebné procesní úkony a opatření, jejichž součástí je i znalecké zkoumání. V souvislosti s touto událostí jsme také zahájili trestní stíhání ve věci přečinu všeobecného ohrožení. Další okolnosti případu jsou předmětem probíhajícího vyšetřování,” napsal na sociálních sítích policejní mluvčí Radko Moravčík.

Koktejl - další články

Doporučujeme