Tradiční svatba není pro každého. Jak udělat z velkého dnu něco originálního a skutečně vašeho?

29. června 2023·Životní styl·Redakce

Ilustrační foto (Zdroj: Depositphotos)

Netradiční svatba vykračuje z davu a boří stereotypy. Nevysmívá se tradicím, ale hledá originální řešení. Taková originální svatba dokonale přimkne snoubencům na tělo i na duši. Bude přesně taková, jací jsou oni dva. Svatební koordinátorky radí, jak na to.

Svatební obřad za tmy

V zahraničí velice oblíbená záležitost, u nás zatím nepředstavitelná. Co takhle to všechno otočit a udělat obřad za tmy? Jen si to představte. Všude svíčky, cesta na obřad je lemována loučemi, osvětlení formou žárovek.

Luxusní koutek

Co takhle zvolit formu netradičního sezení na hostině, nebo pouze část prostorů vedle hostiny vyzdobit jako luxusní lounge? Můžete pronajmout různě barevné, nebo jen čiště bílé gauče a křesílka, spoustu polštářů, udělat takový luxusní koutek, kde se bude líbit úplně všem. Nechte hosty oddechnout si mezi hostinou a večerní zábavou, nebo mezi tanci. Zakryjte tuto oblast látkami a dejte tomu trošku VIP nádechu.

Uvítací balíčky

Co příchozím hostům připravit Vámi vyráběné balíčky? Je dobré sem umístit program svatby, abyste jim připomněli, kdy a kde mají být. Dále můžete doplnit čímkoliv, svatebními novinami, čokoládkami, šampaňským, fantazii se meze nekladou.

Koktejl jako welcomedrink

Neservírujte hostům tradiční sekt, ale namíchejte jim váš oblíbený koktejl. V letním parnu hosty nejen osvěží, ale nadchne. Barvu koktejlu můžete sladit do barvy svatby, nebo ozvláštnit designovým brčkem.

Transport pro hosty

Pokud plánujete, že budete hosty převážet z obřadu na hostinu a večerní party, smiřte se s tím, že to hosté budou brát spíše negativně. Co takhle jim to trošku zpříjemnit a udělat z toho nezapomenutelný zážitek? Historická tramvaj v Praze zůstává velice oblíbenou dopravou nebo co takhle vyzkoušet něco jiného a hosty převézt historickými autobusy?

A při vyšším rozpočtu a možnostech přistání, co takhle hosty převézt rovnou horkovzdušnými balony?

Cesta z obřadu na hostinu

Co místo toho, že řeknete “a nyní se přesuneme na hostinu” objednat pořádné muzikanty, kteří hosty překvapí a sami je za zvuků hudby povedou na místo hostiny? Vězte, že se to ještě po cestě pořádně roztancuje.

Nečekaná hudba

Čekají Vaši hosté dýdžeje, obyčejnou kapelu, nebo “Evu a Vaška”? Vytřete jim zrak! Co takhle povolat na hodinu zábavy třeba pořádnou cikánskou kapelu, mexickou kapelu, kubánskou kapelu, nebo třeba revival Elvise? Je samozřejmě nutné to přizpůsobit typu hostů, ale kvalitní kapela je téměř vždy předurčena k úspěchu.

Pánský koutek

Sladký koutek neboli candy bar  je něco, z čeho jsou většinou nadšené děti a dámy. Čím ale nadchnout pánské osazenstvo? Doporučuji vytvořit speciální pánský koutek, kde hosté budou mít vše, co potřebují – doutníky, dobré pití a pánské sladkosti, či dobré sýry.

Netradiční první tanec

Tradiční valčík či walz, nebo tak oblíbené šlapání zelí, toď nejčastějí formy prvního tance. Pokud jste jen trošku s partnerem nadaní, nebojte se toho a nacvičte si něco, co hosty dostane do kolen! Buď tanec vás dvou, nebo tanec s družičkami a družbami, nebo šílený tanec s rodiči. Fantazii se meze nekladou, ale někdy je potřeba dobrý trenér, aby dal dohromady choreografii.

Půlnoční občerstvení

Guláš? Ano, to je nejtradičnější české půlnoční občerstvení a často velice oblíbené. Co vymyslet něco jiného? Třeba speciální samoobslužný bar, kde si můžou namíchat americký styl párku v rohlíku z mnoha typů klobás a mnoha dalších ingrediencí?

Životní styl - další články

Doporučujeme